Arafat oferă muniție electorală PSD. Va fi atacată la CAB o restricție absurdă


Arafat oferă muniție electorală PSD. Va fi atacată la CAB o restricție absurdă

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Radu Oprea, a declarat vineri, 2 aprilie, la Antena 3, că partidul său va ataca în contencios-administrativ, la Curtea de Apel București, măsura aberantă impusă de Guvernul României la presiunile șefului DSU, Raed Arafat, conform căreia magazinele, în funcție de rata de incidență COVID, se închid de la ora 18. Radu Oprea a subliniat că se vor produce aglomerări, iar guvernanții puteau conștientiza această problemă, întrucât au mai aplicat în trecut o măsură similară care a dat rezultate negative. 

"Depunem în cursul zilei de astăzi către Curtea de Apel București o cerere de anulare pentru punctul nr. 3 din HG 348 care se referă la închiderea magazinelor. E nevoie de o decizie CAB și ne dorim ca această instanță să țină cont de o nemulțumire pe care am văzut-o în societate referitoare la închiderea magazinelor mai devreme. Sunt voci importante chiar din partidele de guvernământ, Virgil Guran, liderul senatorilor PNL, respectiv europarlamentarul Cristian Bușoi sau fostul lider de la Camera Deputaților, Florin Roman, care și-au exprimat nemulțumirile în legătură cu această măsură ilogică prezentată greșit de actuala guvernare. Aduc aminte că și consilierii ministrului Sănătății, mă refer la domnii Voinea și Cherecheș, au criticat această măsură. Toți au văzut că dacă se limitează numărul de ore pe care le poți petrece într-un supermarket, în orice magazin, se va produce fenomenul de înghesuială. 

Să ne aducem aminte când au avut pensionarii interval de ore. (...) Era o înghesuială fantastică şi în mijloacele de transport şi în magazine. Dacă ar fi avut puţină minte şi ar fi gândit şi ar fi înţeles ceva din experienţele anterioare, nu ar fi venit cu o astfel de măsură aberantă, cu atât mai mult cu cât nu poţi compara România cu statele vestice pentru că avem alte obiceiuri de consum", a zis Oprea. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.