Europarlamentarul Cristian Bușoi, atac frontal la Rusia: „A spune că Sputnik V poate contribui la îmbunătățirea ritmului de vaccinare este fals și contraproductiv”


Europarlamentarul Cristian Bușoi, atac frontal la Rusia: „A spune că Sputnik V poate contribui la îmbunătățirea ritmului de vaccinare este fals și contraproductiv”

Europarlamentarul român Cristian Bușoi, din grupul Partidului Popularilor Europeni (PPE), susține că „a arunca în spațiul public ideea că Sputnik V poate contribui la îmbunătățirea ritmului de vaccinare este falsă și contraproductivă.”

„Îmbunătățirea procesului de vaccinare la nivel european se va face prin mărirea ritmului de livrare din partea producătorilor contractați și prin creșterea ritmului de vaccinare de către autoritățile statelor membre. Aceștia sunt principalii factori. A arunca în spațiul public ideea că Sputnik V poate contribui la îmbunătățirea ritmului de vaccinare este falsă și contraproductivă. Chiar dacă Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) va omologa acest vaccin, nu cred că Federația Rusă va avea capacitatea să distribuie cantități mari. După cum se observă în statistici, ritmul de vaccinare în Rusia este slab, lucru care spune multe.

În condițiile în care Federația Rusă își dorește să folosească Sputnik V ca pe un instrument de geopolitică, cred că este vital ca politicienii europeni să nu cadă în plasă și să fie atenți la mesajele pe care le transmit.  

Observăm că Federația Rusă își mărește efectivele la granița cu Ucraina. EUCOM a ridicat gradul de alertă și cresc îngrijorările cu privire la amenințările și intimidările pe care Federația Rusă le-ar putea face la adresa Ucrainei. Accelerează în ritm alert și procesul de propagandă și de dezinformare pe rețelele de socializare, ghidonat de publicațiile Kremlinului.  

Toate aceste elemente trebuie luate în calcul și avem obligația să îi informăm corect pe cetățenii UE și să nu creăm așteptări false sau să cădem pradă unui joc de imagine sau de distorsiune a realității,  făcut de Federația Rusă”, a scris Cristian Bușoi pe pagina sa de Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.