Dl. Goe de la Sănătate


Dl. Goe de la Sănătate

Când nu știi în ce direcție vrei să mergi, nu contează ce cale alegi. Toate drumurile sunt bune. Așa scria Carroll în Alice în Țara Minunilor. Așa face și Vlad Voiculescu în țara cu sănătatea la pământ. Așa fac și mulți alți politicieni care nu știu în ce direcție să meargă, dar se văicăresc continuu.  

A criticat, a gafat, s-a văicărit, l-a exasperat pe ministrul Educației, a bătut din picioare precum Goe, ne-a certat, dar nu ne-a spus concret ce soluții are ministerul pe care îl conduce. În situații de criză este nevoie de management și de acțiuni rapide. Iar Vlad Voiculescu nu a venit în aceste luni cu nicio soluție, nu a prezentat niciodată chestiuni concrete.

Lui Vlad Voiculescu nu i-a cerut nimeni să rezolve toate problemele din sistemul de sănătate. Nu i-a cerut nimeni să facă bine peste noapte un sistem de sănătate jefuit, politizat și subfinanțat. Dar avea câteva lucruri importante de făcut: să crească testarea, să crească numărul de paturi la ATI și numărul personalului pregătit pentru ATI, să rezolve problema celor care suferă de alte afecțiuni decât COVID și care nu au acces rapid la servicii de sănătate, să sprijine Ministerul Educației pentru ca școlile să poată primi fizic elevii și să nu mai luăm șansa la educație adevărată copiilor. Am fi așteptat să ne spună de ce ne-au luat foc spitalele. Adevărul brut pe masă. Și să ne spună ce soluții clare, rapide a dispus.  

Ministerul Sănătății a devenit în mod clar câmp de război în coaliție. Dar răfuiala asta costă scump. Iar Vlad Voiculescu nu are nici autoritate, nici competențe de management. De fapt, Vlad Voiculescu nu are nicio idee despre ce are de făcut la ministerul pe care îl conduce.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.