SONDAJ demolator pentru ”stataliști” și rusofili: 43,9% din cetățenii R.Moldova DORESC UNIREA cu România. Graficele


SONDAJ demolator pentru ”stataliști” și rusofili: 43,9% din cetățenii R.Moldova DORESC UNIREA cu România. Graficele

Procentajul adepților ideii unirii cu România a atins în luna martie un nou record, arată datele celui mai recent sondaj iData, potrivit Timpul.md.

Conform cercetării, aproape 44% din locuitorii Republicii Moldova își doresc Unirea cu România, un record istoric pentru un sondaj realizat în țara noastră.

Precedentele recorduri în sondajele realizate de către această companie, de 37,5%, fuseseră atinse în primele două luni ale acestui an.

Sondajul a fost realizat în perioada lunii martie pe un eșantion de 1.314 persoane și are o marjă de eroare de 2,5%.

Susținerea pentru aderarea la spațiul economic rusesc este în scădere continuă:

Numărul de cetățeni care își doresc unirea (43,9%) este mai mare decât cel mai „popular” partid în RM - PAS (27.5%).

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.