Cinematografele din China au primit ordin să proiecteze filme de propagandă comunistă de cel puțin două ori pe săptămână. ”Dragostea pentru partid” și permanenta spălare pe creier


Cinematografele din China au primit ordin să proiecteze filme de propagandă comunistă de cel puțin două ori pe săptămână. ”Dragostea pentru partid” și permanenta spălare pe creier

Cinematografele din China au primit dispoziţii ca, începând de săptămâna aceasta, să proiecteze filme de propagandă de cel puţin două ori pe săptămână pentru a marca cea de-a 100-a aniversare a Partidului Comunist, în luna iulie, informează DPA marţi.

Potrivit unei notificări publicate pe site-ul Administraţiei Naţionale a Cinematografiei, proiecţiile ar urma să creeze o ''atmosferă deosebită şi caldă'' cu prilejul aniversării.

Până la finalul anului, filmele care vorbesc despre ''dragostea pentru partid, dragostea pentru ţară şi dragostea pentru socialism'' ar trebui proiectate la sălile din ''fiecare provincie, regiune şi oraş'', a mai precizat administraţia pentru film, potrivit Agerpres.

Peliculele ar trebui să aducă laude partidului, patriei, poporului şi eroilor săi, se mai precizează pe pagina instituţiei.

Adminstraţia a mai menţionat că membrii de partid, funcţionarii şi ceilalţi spectatori trebuie să se mobilizeze pentru a se asigura că proiecţiile beneficiază de un număr mare de spectatori. Instituţia a făcut referire la publicitate, reduceri la preţurile biletelor şi ''alte modalităţi'' de a stimula prezenţa publicului.

Intenţia proiectului este de a ''redescoperi clasicii'' şi de a ''păstra patriotismul şi educaţia revoluţionară tradiţională''.

Primul sezon cuprinzând 12 pelicule, care vor fi proiectate luna aceasta, debutează cu ''Nan zheng bei zhan'' (''Luptând la Nord şi Sud''), din 1952, un film despre războiul împotriva Japoniei. Lista publicată de televiziunea naţională mai include pelicula ''Hongse Niangzi Jun'' (''Detaşamentul roşu de femei''), din 1960.

Printre filmele recente care vor fi proiectate se numără drama de război ''Jingang Chuan'' (''Sacrificiul''), din 2020, despre Războiul din Coreea, din 1953. China a participat cu trupe de ''voluntari'' alături de Coreea de Nord împotriva trupelor SUA şi ONU din Coreea de Sud.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.