Mariajul cu Șor, ultimul cui bătut în SICRIUL politic al lui Dodon și PSRM. Socialiștii se prăbușesc galopant în intențiile de vot ale cetățenilor


Mariajul cu Șor, ultimul cui bătut în SICRIUL politic al lui Dodon și PSRM. Socialiștii se prăbușesc galopant în intențiile de vot ale cetățenilor

După o guvernare Chicu puțin spus dezastruoasă, rusofilă și românofobă prin excelență, soldată cu o explozie a pandemiei Covid-19, din pricina gafelor și indiferenței socialiștilor, dar și cu o catastrofă economică, mariajul cu Șor reprezintă ultimul cui bătut în sicriul politic al lui Dodon și PSRM. Acest fapt este confirmat de toate sondajele de opinie realizate dincolo de Prut, care relevă o prăbușire galopantă a socialiștilor în intențiile de vot ale cetățenilor.  

Amintim că PSRM și Șor continua blocada premeditată a Parlamentului, manevrând o majoritate de strânsură care e în stare de orice pentru a evita dizolvarea legislativului și convocarea alegerilor parlamentare anticipate – unica soluție care poate scoate R.Moldova din ampla criză în care se zbate. În tot acest timp, rusofilii și românofobii manevrați de binomul penal Dodon-Șor îi solicită Maiei Sandu să-l desemneze pe Vladimir Golovatiuc în calitate de candidat pentru funcția de prim-ministru, dar asta doar pentru a-și menține funcțiile și pentru a se asigura că R.Moldova rămâne prizoniera crizei, sub un guvern dodonist. 

Amintim, de asemenea, un aspect ce ține de ordinul evidenței: dacă Rusia va impune un nou guvern socialist și prorus la Chișinău, R.Moldova nu va mai primi finanțări externe (de la Uniunea Europeană, România, SUA ș.a.m.d.), deoarece nimeni nu vrea să pompeze bani într-o gubernie rusească capturată în siajul Estului. Așa cum demonstrează ultimii 30 de ani, Rusia nu oferă bani R.Moldova, ceea ce înseamnă cu, dacă se va ajunge la impunerea unui nou guvern socialist, țara riscă să ajungă în imposibilitatea de a plăti pensii și salarii. 

Toate aceste derapaje dinamitează masiv electoratul lui Dodon și al PSRM. 

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco este de părerea că indiferent cum se numește colaborarea socialiștilor cu Partidul „Șor” – coaliție sau majoritate parlamentară, aceasta va afecta negativ imaginea PSRM în rândul alegătorilor.

Când cineva din mai marii Parlamentului spune că mariajul dintre PSRM și Șor nu e «coaliție», ci «majoritate parlamentară», vrei nu vrei îți aduci aminte de un fost mare șef de Guvern [Ion Chicu – nota red.] care spunea că asta nu e «nuntă», ci «masă de sărbătoare». Indiferent cum n-ai întoarce exprimările și formulările, realitatea oricum rămâne. Și ea este văzută inclusiv de cei care erau anterior susținătorii PSRM-ului. Partea bună pentru țară este că acest mariaj a bătut ultimul cui în sicriul politic al PSRM și Dodon”, a scris Litvinenco, citat de Deschide.md.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.