Ziua Z pentru Raed Arafat. Rareș Bogdan: "Lucian Bode și Florin Cîțu au cerut un raport detaliat. Nimeni nu este de neînlocuit!"


Ziua Z pentru Raed Arafat. Rareș Bogdan: "Lucian Bode și Florin Cîțu au cerut un raport detaliat. Nimeni nu este de neînlocuit!"

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a anunțat, într-o declarație acordată cetateanul.net, că luni, 12 aprilie, se va desfășura atât ședința BPN al PNL, dar și cea a coaliției de guvernare, întruniri convocate pentru a se discuta cauzele care au dus la batjocorirea pacienților Spitalului Foișor, evacuați noaptea în baza unui ordin dat de șeful DSU Raed Arafat și avizat de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. 

Rareș Bogdan a precizat că a avut o discuție cu premierul Florin Cîțu, dar și cu ministrul de Interne, Lucian Bode, în urma căreia s-a decis că Raed Arafat trebuie să prezinte un raport în cadrul coaliției. Un astfel de raport ar urma să fie prezentat și de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, dar și de către primarul Capitalei, Nicușor Dan. 

"Mi-am amânat avionul. Luni dimineața la ora 7:40 aveam avion spre Bruxelles. Am amânat plecarea mea la Bruxelles pentru după amiază la ora 16 pentru a putea participa la Biroul Permanent Național al PNL, care e convocat tocmai pentru a discuta situația de la Foișor, iar apoi la 11:30 în calitate de prim-vicepreședinte al principalului partid de guvernământ am solicitat o întâlnire de urgență cu liderii coaliției pentru a discuta aceeași chestiune. De asemenea, am luat legătura cu ministrul de Interne, Lucian Bode, și cu Florin Cîțu, iar aceștia au cerut un raport detaliat pe care Raed Arafat va trebui să îl prezinte luni în cadrul coaliției de guvernare. De asemenea, același lucru trebuie să îl facă Vlad Voiculescu și nu în ultimul rând, pentru că spitalul se află sub finanțarea și în subordinea Primăriei Capitalei, Nicușor Dan trebuie să vină de asemenea să dea explicații cu privire la modalitatea în care a comunicat cu managerul Spitalului Foișor, când i s-a cerut eliberarea, ce s-a întâmplat cu externările și de ce s-a ajuns în situația în care ca la ora 23:30, la 4-5 grade, oamenii erau scoși pe targă sau în scaune cu rotile de la cel mai mare spital de resort din România", a zis Rareș Bogdan. 

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan i-a mai transmis lui Raed Arafat că nu este de neînlocuit. 

"Acest popor nu stă într-un om. Nimeni nu este de neînlocuit în România, iar lucrul acesta trebuie să îl înțeleagă și domnul Arafat. Eu am înțeles că domnul Arafat are o mulțime de calități și de lucruri pe care le-a făcut pentru România, dar am impresia că a uitat în ultima perioadă ce înseamnă empatie și emoție. Ar trebui să își reamintească. De asemenea, ar trebui să se consulte cu cel care este ministru de Interne, pentru că domnul Arafat este la putere pentru că niște lideri politici s-au bătut pentru a câștiga puterea. Nici Vlad Voiculescu, nici Nicușor Dan, nici Raed Arafat nu au venit la putere pentru că i-a pus părinții lor, bunicii lor sau pentru că sunt de sânge albastru. Au venit pentru că Rareș Bogdan, Robert Sighiartău, Ludovic Orban, Klaus Iohannis, Dacian Cioloș, Dan Motreanu, Ilie Bolojan, Emil Boc și ceilalți au câștigat un anumit număr de votanți. Ei trebuie să înțeleagă cu nu pot să nu răspundă în fața liderilor coaliției", a subliniat Rareș Bogdan. 

De asemenea, Rareș Bogdan a menționat că va fi luat la întrebări și managerul Spitalului Foișor. Totodată, prim-vicepreședintele PNL a declarat că poziția pe care o are nu e singulară în cadrul partidului. 

"Noi vom afla și poziția managerului spitalului și poziția lui Vlad Voiculescu și voi afla de ce nu au fost salvări și de ce au fost nevoiți oamenii să vină cu mașinile personale pentru a-și transporta bolnavii și pe cei externați. Sunt chestiuni la care opinia publică cere răspuns. Poziția mea nu e una singulară, a lui Rareș Bogdan, ci e una care a fost discutată cu Dan Motreanu, cu Robert Sighiartău, cu Florin Roman, cu ceilalți colegi de-ai mei. De asemenea, Florin Cîțu și Lucian Bode au solicitat un raport", a conchis Rareș Bogdan. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.