Șoc și groază la Beijing: directorul Centrului de Control al Bolilor din China recunoaște că vaccinurile produse de comuniști sunt aproape INUTILE


  • ACP
  • Apr 12, 2021 15:14
  • 1689
Șoc și groază la Beijing: directorul Centrului de Control al Bolilor din China recunoaște că vaccinurile produse de comuniști sunt aproape INUTILE

Directorul Centrului de Control al Bolilor din China, Gao Fun, a emis sâmbătă o declarație absolut surprinzătoare, în care a susținut că vaccinurile actuale împotriva noului coronavirus „nu au rate de protecție foarte mari”, așadar nu ar fi foarte utile.

Oficialul chinez a făcut declarația într-un discurs ținut la Chengdu, la care a mai spus că „acum este în curs de examinare formală dacă ar trebui să folosim vaccinuri diferite din linii tehnice diferite, pentru procesul de imunizare”, ceea ce ar însemna că se merge în direcția stabilită de cercetătorii din Marea Britanie, care studiază o posibilă combinație între vaccinurile Pfizer-BioNTech și AstraZeneca. 

Experți din mai multe țări sunt acum de acord că amestecarea diferitor tipuri de vaccinuri sau imunizarea secvențială ar putea spori eficacitatea utilizării lor. 

Un alt oficial de la Centrul pentru Controlul Bolilor, Wang Huaqing, a declarat că dezvoltatorii chinezi lucrează și la vaccinuri pe bază de ARNm, precum cel produs de Moderna în Statele Unite, vaccinuri care ar putea să fie combinate cu cele tradiționale deja folosite, despre care afirmă acum oficial chinezii că nu sunt tocmai eficiente. 

„Vaccinurile ARNm dezvoltate în țara noastră au intrat, de asemenea, în stadiul studiului clinic” a mai spus Wang Huaqing. 

Sâmbăta a fost evident faptul că directorul Centrului de Control al Bolilor a vorbit despre eficiența scăzută a vaccinurilor chinezești Sinovac și Sinopharm, dar duminică seară, într-un mesaj pentru Associated Press, Gao Fun a spus că a fost înțeles greșit, deoarece el s-a referit de fapt la vaccinul produs de compania americană Pfizer... 

Oricum, faptul că vaccinul chinezesc Sinovac este foarte slab fusese deja dovedit de cercetătorii din Brazilia, care au descoperit că eficacitatea acestuia în prevenirea infecțiilor provocate de Covid-19 este de până la 50,4%, iar la o eficacitate sub 50% vaccinul nu este util. 

Cu toate acestea, vaccinurile chinezești au fost distribuite pe scară largă în întreaga lume, în zeci de țări, între care se află și Mexicul, Indonezia, Ungaria, Brazilia și Turcia, potrivit Ministerului chinez de Externe. Iar Turcia este aproape exclusiv dependentă de vaccinul Sinovac din China comunistă, administrând din ianuarie cel puțin câte o doză la aproape 18 milioane de persoane, adică mai mult de o cincime din totalul populației sale, potrivit Ministerului Sănătății de la Ankara – detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.