Ciolacu anunță că va negocia cu AUR intrarea opoziției în grevă parlamentară: "A vrut domnul Iohannis și Parlamentul său?"


Ciolacu anunță că va negocia cu AUR intrarea opoziției în grevă parlamentară: "A vrut domnul Iohannis și Parlamentul său?"

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat marți seară la Antena 3 că nu va organiza proteste, dar va negocia cu AUR intrarea ambelor partide în grevă parlamentară. 

"Eu nu pot să instig acum să scot, credeți-mă că încă are capacitatea PSD-ul, după părerea mea acum o are și mai mare, să scoată zeci de mii de oameni în stradă. Nu pot să îmi asum ca eu să îmbolnăvesc oameni în acest moment. Eu nu pot să îmi asum. Urmează greva parlamentară. E tot un instrument. Am vorbit în seara asta cu liderul... (liderul deputaților PSD Alfred Simonis - n.red.) Vom merge la comisii și opoziția nu mai merge la plen. A vrut domnul Iohannis și Parlamentul său? O să vorbim și cu cei de la AUR, dacă tot nu contează opoziția", a zis Ciolacu. 

Ciolacu s-a declarat nemulțumit că moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, nu se va vota săptămâna aceasta, ci miercuri, pe 21 aprilie. 

"Astăzi au încălcat și regulamentul Camerei Deputaților, ei care nu încalcă, domnul Orban spunea că Dragnea e un dictator. În 6 zile moțiunea simplă trebuie votată. Scrie în regulament. Orban a pus-o la vot peste 9 zile. S-a zis că sunt 6 zile calendaristice (Ciolacu voia să spună de fapt zile lucrătoare, dar s-a încurcat - n.red.). Tot se depășește și cu calendaristice și cu lucrătoare", a completat Ciolacu. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.