VIDEO Breaking NEWS. Curtea Constituțională a decis: Maia Sandu poate DIZOLVA Parlamentul pentru convocarea alegerilor anticipate parlamentare! Dezastru pentru Dodon și PSRM


VIDEO Breaking NEWS. Curtea Constituțională a decis: Maia Sandu poate DIZOLVA Parlamentul pentru convocarea alegerilor anticipate parlamentare! Dezastru pentru Dodon și PSRM

Curtea Constituțională a constatat circumstanțele care justifică dizolvarea Parlamentului. Astfel, șeful statului este în drept să semneze decretul de dizolvare a forului suprem. Hotărârea a fost pronunțată cu puțin timp în urmă.

Președinta CCM Domnica Manole a anunțat că doi judecători au avut păreri separate, care însă nu miră pe nimeni: e vorba despre judecătorii Vladimir Țurcan și Serghei Țurcan. 

„Se constantă drept circumstanță care justifică dizolvarea Parlamentului imposibilitatea formării Guvernului în conformitate cu prevederile Constituției”, a spus Domnica Manole, potrivit tv8.md

Prezentul aviz este definitiv, nu poate fi supus niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial.

Așadar, e oficial: decizia Curții Constituționale permite dizolvarea Parlamentului și convocarea alegerilor parlamentare anticipate, unica soluție pentru ieșirea R.Moldova din grava criză politică în care se zbate, criză dublată de dezastrul Covid-19 care tinde să se transforme într-o calamitate umanitară. Să nu uităm că amploarea pandemiei de dincolo de Prut se datorează guvernării Dodon-Șor, care a coordonat pafarist și incompetent situația. 

Decizia Curții Constituționale dinamitează planul lui Dodon și Șor de a impune un nou guvern rusofil, socialist și românofob, fapt care ar fi dus R.Moldova în imposibilitatea de a mai plăti salarii și pensii, întrucât un nou guvern manevrat de Rusia ar atrage după sine oprirea oricăror finanțări externe. Iar Rusia – o știm de mai bine de 30 de ani – nu dă niciodată bani R.Moldova, doar promite mincinos în timp ce ia cu două mâini, prin intermediul mafiei și schemelor de corupție de dincolo de Prut. PAS trebuie să facă o campanie electorală serioasă și să-și asigure o viitoare majoritate parlamentară, care să-i ofere posibilitatea de a promova un guvern pro-european și pro-românesc.

Decizia Curții Constituționale duce la paroxism isteria rusofililor, în condițiile în care Dodon și PSRM se prăbușesc cu viteza luminii în toate sondajele de opinie. 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.