SURSE: Premierul Florin Cîțu i-a anunțat pe liderii PNL că îl va DEMITE pe ministrul Cătălin Drulă la primul atac pe care îl va mai lansa împotriva sa. Cîțu vrea ca viitorul ministru al Sănătății să respecte o serie de condiții


SURSE: Premierul Florin Cîțu i-a anunțat pe liderii PNL că îl va DEMITE pe ministrul Cătălin Drulă la primul atac pe care îl va mai lansa împotriva sa. Cîțu vrea ca viitorul ministru al Sănătății să respecte o serie de condiții

Ploaie de acuzații și ironii la adresa miniștrilor și liderilor USR PLUS în ședința conducerii PNL de luni dimineață. 

Evident că Ludovic Orban și ceilalți lideri liberali exclud categoric orice solicitare a USR PLUS, făcând zid în jurul premierului Forin Cîțu, care se bucură și de întreaga susținere a președintelui Klaus Iohannis și de totalul suport al PNL. 

Mai mult chiar, unii miniștri ai Uniunii ar putea avea soarta lui Vlad Voiculescu, dacă vor continua să-l atace oficial pe premierul Florin Cîțu. Potrivit surselor Podul.ro, primul vizat este ministrul USR PLUS al Transporturilor, Cătălin Drulă, care l-a catalogat, recent, pe Cîțu, drept ”zombi politic”

Atât Cîțu, cât și Ludovic Orban și Rareș Bogdan au insistat, în luările de poziție, că cei din USR PLUS trebuie puși la punct încă de la începutul guvernării, insistând că atacurile la premier nu trebuie să mai fie tolerate.  

”Ministrul care atacă premierul trebuie să plece acasă”, a reiterat Ludovic Orban. 

”Aștia sunt obișnuiți cu ranga și cu victimizarea. Drulă și-o caută. Comportamentul acesta e mitocănesc și intolerabil”, a avertizat Rareș Bogdan, potrivit surselor citate. 

”Dacă mai face asta, a doua oară îl  demit fără să stau la discuții”, a spus și Florin Cîțu, în contextul acelorași discuții. 

De asemenea, în spatele ușilor închise liberalii au refuzat la unison eventualitatea ca Florin Cîțu să semneze un angajament potrivit căruia nu va mai demite demnitari USR PLUS fără consultarea Uniunii, așa cum a insinuat recent Dan Barna. Unele voci au ironizat inițiativa, punctând că ”nu suntem la grădiniță”. În fața camerelor de luat vederi au fost mai puțini virulenți, Cîțu menționând că încă nu știe de așa ceva, dar că intenționează să guverneze doar potrivit Constituției, nu vreunui angajament. 

Cei mai mulți dintre liderii liberali sunt ferm convinși că omologii din USR PLUS vor da înapoi treptat, întrucât, momentan, partidele din coaliție sunt nevoite să guverneze împreună. ”Partidulețul ăsta are prea multe mofturi”, a apreciat Rareș Bogdan. 

Un alt aspect care ar putea agrava criza e și faptul că Florin Cîțu intenționează, potrivit surselor noastre, să pună o serie de condiții privind nominalizarea unui nou ministru la Sănătate, condiții care ar urma să fie împachetate în staniolul ”bunei colaborări”, pentru a nu se ajunge la un nou episod Voiculescu. 

În acest context, este interesant ce se va întâmpla după-amiază, când liderii PNL și cei ai USR PLUS se vor reuni în prima ședință a coaliției de guvernare de după răbufnirea scandalului demiterii lui Vlad Voiculescu. Cele două tabere vorbesc în continuare limbi diametral diferite. 

(Foto: Agerpres)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.