Ungureanu: Ne întreba Cîțu "unde e mafia?". Vreau să văd demiterea lui Gelu Puiu din funcția de secretar de stat!


Ungureanu: Ne întreba Cîțu "unde e mafia?". Vreau să văd demiterea lui Gelu Puiu din funcția de secretar de stat!

UPDATE: Mafia de la Mediu. Premierul Florin Cîțu anunță că Gelu Puiu și-a dat demisia

Ultima investigație a Recorder a alimentat războiul din actuala coaliție de guvernare, purtat între PNL și USRPLUS. Într-o intervenție la Antena 3, deputatul USRPLUS Emanuel Ungureanu a precizat că așteaptă de la premierul Florin Cîțu să impună demiterea secretarului de stat de la Ministerul Mediului, penelistul Gelu Puiu. 

"Nu știu exact ce decizie va fi în coaliție la ora 16. Eu aștept niște clarificări din partea colegilor de coaliție. Ne întreba domnul Cîțu acum câteva zile "unde e mafia?". Vreau să ne lămurească cu privire la secretarul de stat de la Mediu, domnul Puiu. Apare într-o investigație a Recorder că ar fi șantajat cu Corpul de Control niște directori. Colegii de la PNL dacă au sentimentul că ne-au înmuiat cu această acțiune de forță a lui Cîțu se înșală. Eu vreau să văd dreaptă măsură. Vreau să văd demiterea acelui secretar de stat de la PNL. Vreau să văd că PNL își face curățenie în ceea ce eu am numit mafia din zona direcțiilor silvice, din zona Apelor Române. Spre exemplu la Cluj au pus un domn pe nume Avram la Apele Someș care nu are nicio legătură cu acest domeniu, ci a fost fotomodel precum secretarul de stat de la Sănătate. Eu nu am văzut nicio demitere pe care să o facă PNL în propria ogradă", a zis Ungureanu.

Recorder a publicat marți, 20 aprilie, o investigație din care rezultă că mai mulți șefi de direcții silvice au fost schimbați din funcție prin intermediul unor campanii de șantaj ce au fost coordonate chiar de la vârful Ministerului Mediului, pe vremea când instituția era condusă de baronul galben Costel Alexe, actualmente președinte al Consiliului Județean Iași. 

Gelu Puiu, membru PNL din 2012, ar fi fost cel care a coordonat campaniile de șantaj. Puiu a fost uns în funcția de secretar de stat responsabil de păduri la sfârșitul anului 2019, imediat după numirea lui Costel Alexe la șefia Ministerului Mediului. Puiu a rămas la minister și după plecarea lui Costel Alexe, continuând să ocupe aceeași funcție. 

Din înregistrările publicate de Recorder reiese că Gelu Puiu amenința și forța șefii de direcții silvice să își dea demisia, pentru ca pilăraia PNL să vină în loc. (citiți AICI mai multe detalii)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.