Primarul PSD-ist Daniel Băluță insistă că mausoleul genocidarului Gheorghiu-Dej e ”o bijuterie de arhitectură”. Pionierii, criminalii și partidul


Primarul PSD-ist Daniel Băluță insistă că mausoleul genocidarului Gheorghiu-Dej e ”o bijuterie de arhitectură”. Pionierii, criminalii și partidul

”Arc peste timp, la Parcul Carol. Mausoleul, o bijuterie de arhitectură pe Dealul Filaret”, se extaziază primarul PSD-ist al Sectorului 4, Daniel Băluță, postând pe Facebook un grupaj foto cu mausoleul criminalului genocidar Gheorghiu Dej din Parcul Carol, al cărui nume real și integral e Monumentul eroilor luptei pentru libertatea poporului și a patriei, pentru socialism”

”Arcul peste timp” e realizat prin postarea mai multor poze, dintre care una cu pionieri ai patriei, că era frumos și bine pe atunci, pe fundal înățându-se această ”bijuterie de arhitectură” – în fond, o structură morbidă placată cu granit negru și roșu, dedicată ”eroilor” (a se citi criminali) comuniști, adică genocidarilor care au asasinat elitele intelectuale, militare, politice și studențești ale României, laolaltă cu alte sute de mii de indezirabili ai regimului. 

Fiindcă arhitecții comuniști bubuiau de talent și profesionalism, puțină lume mai știe astăzi că proiectul mausoleului (cu o înălțime de 48 de metri) a fost copiat într-o proporție covârșitoare din planurile realizate pe vremea lui Antonescu, dar a fost corcit în mod agresiv și propagandistic cu tot soiul de simboluri și rigidități comuniste. Pentru realizarea complexului megalomanic care proslăvește comunismul criminal a fost dezafectat Mormântul Ostașului Necunoscut, noaptea, în decembrie 1958, fiind strămutat la Mausoleul de la Mărășești.

Uriașa cupolă interioară – sub care a zăcut ani de zile hoitul lui Dej, după niște monstruoase funeralii naționale – e împodobită cu un mozaic acoperit cu foiță de aur, adus din Italia, în niște vremuri în care românii făceau foamea. Granitul roșu și negru a fost importat din Suedia. Sub rotondă se găseau mormintele a trei comuniști de seamă: Gheorghe Gheorghiu-Dej, Petru Groza și C. I. Parhon. După Revoluție, Dej a fost reînhumat în cel mai scump și mai cunoscut cimitir din România – Cimitirul Bellu –, unde i s-a ridicat o ditamai crucea de marmură, așa cum merită un criminal comunist brutal și genocidar. 

În semicercul din jurul mausoleului se găseau criptele mai multor comuniști care au făcut posibil ca România să ajungă în halul fără de hal în care se prezintă astăzi: Ștefan Gheorghiu, Ion C. Frimu, Mihail G. Bujor, Lontin Sălăjan, Dumitru Petrescu, Alexandru Moghioroș, Gheorghe Stoica, Ștefan Voitec, Bela Breiner, Iosif Rangheț, Lucrețiu Pătrășcanu, Leonte Filipescu, Constantin Doncea (ilegalist, brigadist în Războiul Civil din Spania și criminal comunist în serie) ș.a.m.d..

Tot în acest amplasament se găseau urnele cu cenușa personajelor de teapa lui Vasile Lupu, Ștefan Foriș, Iosif Chișinevschi, Mihail Roller, Koffler Remus, Constantin David, Simon Stoilov, Mihail Macavei, Ana Pauker ș.a.m.d..

Mulți, foarte mulți dintre criminalii și teroriștii amintiți mai sus au fost și agenți ai NKVD/KGB, e indubitabil. 

În urmă cu mai bine de doi ani, Podul.ro a atras atenția cu privire la un aspect puțin spus halucinant: un primar PNL (!!!) construia un muzeu memorial Gheorghe Gheorghiu Dej cu fonduri centenare (bani publici) ca parte a... Centenarului Marii Uniri, în condițiile în care Dej i-a asasinat în masă pe toți făptuitorii Marii Uniri pe care i-a prins - detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.