Un primar a fost dat în judecată de toți angajații din subordine. Motivul este halucinant


Un primar a fost dat în judecată de toți angajații din subordine. Motivul este halucinant

Primarul comunei Stănești, din județul Gorj, a fost dat în judecată de toți angajații din subordine după ce le-a dat dispoziție să returneze sporurile ilegale pe care le primiseră din partea fostului primar.  

Decizia de returnare a sporurilor a venit după ce Curtea de Conturi a constatat că, în perioada 2019-2020, primarul a acordat sporuri ilegale angajaților. Suma totală s-a ridicat la 200.000 de lei. Noul edil, Constantin Bicheru (PSD), nu a contestat raportul Curții de Conturi și a cerut banii înapoi, ceea ce a stârnit o mare revoltă printre funcționari. 

Situația este disperată, după cum spune primarul Constantin Bicheru, citat de publicația Pandurul: “Eu îi cred că le este greu că le iau și din banii, îi pun să și muncească dublu față de cât munceau pe vremea fostului primar”. 

Primarul mai spune: “Este un singur angajat care nu m-a acționat în instanță și care mi-a spus că el a știut de la început că aceste sporuri sunt ilegale”. 

Cea mai nemulțumită de întreaga poveste este contabila șefă, soția fostului primar PSD al comunei. Ea are de dat înapoi aproape jumătate din suma constatată ca prejudiciu de Curtea de Conturi – adică 98.000 de lei din 200.000. 

Nu e singura problemă cu banii dați de ilegal de primărie. În mandatul fostului primar, consiliera personală a acestuia a continuat să vină la serviciu timp de trei ani după ce i s-a desființat postul. Potrivit Digi 24, în această perioadă, ea a primit salariu, ba chiar a beneficiat și de majorări salariale. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.