AUR promovează o melodie cu mesaj extremist. Scriitorul Dan Alexe explică motivul: "Se lucrează metodic. Trebuie compensat anti-rusismul structural al românilor"


AUR promovează o melodie cu mesaj extremist. Scriitorul Dan Alexe explică motivul: "Se lucrează metodic. Trebuie compensat anti-rusismul structural al românilor"

Scriitorul și jurnalistul Dan Alexe a semnalat miercuri, într-o postare pe Facebook, că AUR încearcă să deturneze anti-rusismul structural al românilor spre ura față de Occident, ultimul episod sugestiv fiind reprezentat de promovarea de către copreședintele auriștilor, deputatul George Simion, a unei melodii cu mesaj extremist a trupei rap La Familia. Pe parcursul melodiei ce a fost postată ieri pe YouTube, unul dintre interpreți a lansat un mesaj cu tentă incontestabil extremistă: "S-a luptat cu arma-n mână / De-aia la mine în țară vreau s-aud numai română".

Redăm postarea scriitorului Dan Alexe: 

“Suntem aicea de milenii”…  

În aplauzele apăsate ale site-ului rusesc Sputnik și ale șefului AUR George Simion, trupa de rap lemnos La Familia și Oana Marinescu au lansat un clip intitulat “Terorist” ale cărui versuri neo-legionare și agresive la limita delictului penal spun în esență:  

— “S-a luptat cu arma-n mână / De-aia la mine în țară vreau s-aud numai română.”

Nemailuând în seamă drepturile minorităților, La Familia (cineva a uitat un -g- acolo când și-au luat numele ăsta), sau, mă rog, cine le-a scris vorbele obscenului manifest cu mesaj anti-occidental și de fapt anti-orice, a îndesat acolo esența extremismului intolerant care a declanșat războaiele din Balcani: “petec de pământ”, “pământul românesc plătit cu sânge”, cu clănțănit de mitraliere în fundal și cruci peste trening.

Se lucrează metodic, se vede, trebuie compensat anti-rusismul structural al românilor, mai ales că AUR vrea să participe la alegeri și în Moldova, pe 11 iulie, așa că trebuie deturnate ranchiuna și nemulțumirea spre occident… Iar parlamentarul George Simion promovează asta, știind că “la mine în țară vreau s-aud numai română” este un mesaj inacceptabil.

Lavric încă n-a postat clipul, probabil că a obiectat împotriva muzicii de rap, dar el nu se pricepe, oricum, la poporetul tânăr".

Melodia la care s-a referit scriitorul Dan Alexe: 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.