Deputatul Iurie Reniță îl bagă în perfuzii pe rusofilul Stoianoglo, sluga lui Dodon și a PSRM. Procurorul general MINTE cum respiră și e agent electoral al socialiștilor


Deputatul Iurie Reniță îl bagă în perfuzii pe rusofilul Stoianoglo, sluga lui Dodon și a PSRM. Procurorul general MINTE cum respiră și e agent electoral al socialiștilor

Deputatul și diplomatul Iurie Reniță (fost ambasador al Basarabiei la București) îl spulberă fără drept de apel pe procurorul general al R.Moldova – controversatul rusofil Alexandru Stoianoglo – pe care-l acuză, cât se poate de argumentat, că minte și că emite declarații politice cu agendă subterană, protejându-i totodată de mâna legii pe Dodon și pe acoliții săi din PSRM.

Vă prezentăm acuzațiile lui Iurie Reniță.  

Procuratura Generală și ambițiile ei politice. Deoarece Procuratura Generală (PG) în frunte cu șeful ei, Alexandru Stoianoglo, nu se poate debarasa, nici în ruptul capului, să facă comentarii politice sau să interpreteze politic declarațiile deputaților și a unor actori politici (rog să vedeți Comunicatul de Presă al PG), aș vrea să reamintesc conducerii PG că nicio lege a Republicii Moldova nu abilitează această instituție a statului nostru cu dreptul legal de a face declarații și comentarii politice. 

Numai cât face această declarație politică din Comunicatul de Presă al PG: 

‹Amintim că Justiția nu se face pe Facebook sau în studiouri televizate... Înțelegând pe deplin importanța proceselor electorale și tendința actorilor politici spre o vizibilitate cât mai mare, Procuratura îndeamnă concurenții electorali să încerce să iasă în evidență prin alte metode decât a face din Procuratură un subiect de polemici și să-și construiască campaniile pe subiecte care țin direct de sfera competenței lor›.

Care-i treaba PG cum și prin ce metode legale deputații și politicienii își exprimă un punct sau altul de vedere sau iau atitudine vis-a-vis de faptele de corupție? Ar trebui să cerem aprobarea prealabilă a PG ca să postăm pe Facebook sau pentru discursurile noastre în spațiul public?

Și de această dată PG, pentru a-și justifica neputința și nedorința de a fi imparțiali și total echidistanți de factorul și influența politică, recurge la metodele deja probate în timp și actualizate cu mai multă insistență după luna noiembrie 2019. PG trebuie să funcționeze exclusiv în baza legilor și nu a mofturilor sau ambițiilor politice ale conducerii acesteia.

Deoarece cei de la PG menționează în Comunicatul lor de Presă că ‹...cele invocate de domnul deputat NU corespund adevărului...›, atunci le prezint crâmpee din procesele-verbale de audiere a martorilor Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov care, din contră, confirmă acest fapt”.

Cu o proximă ocazie revenim la subiect, în sincera speranță că PG va reacționa la declarațiile deputaților și a politicienilor în limitele stabilite de lege și nu în funcție de ambițiile și preferințele politice ale acesteia”, scrie Iurie Reniță, pe Facebook.

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.