Cristian Bădiliță, despre nesimțirea generală cu care a fost și este tratat opozantul Paul Goma, cel mai IMPORTANT scriitor al României și simbol al demnității fără sfârșit


Cristian Bădiliță, despre nesimțirea generală cu care a fost și este tratat opozantul Paul Goma, cel mai IMPORTANT scriitor al României și simbol al demnității fără sfârșit

”Nu valorile lipsesc în RSR, ci bunul simț elementar”, avertizează scriitorul, teologul și traducătorul Cristian Bădiliță, pe pagina de Facebook a domniei sale, reliefând, în doar câteva tușe dezolante, nesimțirea generală care băltește pe plaiurile mioritice în privința opozantului anticomunist Paul Goma, cel mai important scriitor al României și simbol al demnității fără sfârșit. 

Podul.ro vă prezintă comentariile domnului Cristian Bădiliță: 

”Când a împlinit 80 de ani, Victor Hugo a fost sărbătorit de întreaga Franță. Guvernul le-a dat zi liberă funcționarilor și muncitorilor pentru ca aceștia să-l poată omagia pe scriitor. Prin fața ferestrei din Place des Vosges (Paris), unde bătrânul colos era flancat de cei doi nepoți, s-au perindat cca 100.000 de persoane PE ORĂ (datele sînt din presa vremii). Defilarea a ținut pînă seara, tîrziu. 

Cînd a împlinit 80 de ani, Paul Goma a fost sărbătorit de cîțiva dintre noi, pe fondul nesimțirii generale. Pentru România anilor 1980-2000 Paul Goma a fost la fel de important precum Hugo în Franța secolului XIX. Depinde însă de popor. Nu valorile lipsesc în RSR, ci bunul-simț elementar”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.