Populația Chinei crește în continuare: CIFRELE ultimului recensământ din țara comunistă. Cel mai mare focar de poluare de pe planetă


  • ACP
  • May 12, 2021 13:38
  • 1714
Populația Chinei crește în continuare: CIFRELE ultimului recensământ din țara comunistă. Cel mai mare focar de poluare de pe planetă

Marți au fost publicate cifrele ultimului recensământ din China, care arată că populația țării a ajuns la 1.41178 miliarde, rămânând astfel in continuare țara cea mai populată din lume. 

Biroul Național de Statistică din Beijing a publicat marți datele celui de-al șaptelea recensământ național al populației, făcut anul trecut în China continentală, fără să conțină și datele despre mărimea populației din Hong Kong, Macao, ori rezidenții și străinii care locuiesc în cele 31 de provincii, regiuni autonome și municipalități. 

De asemenea, la totalul obținut nu e adăugată nici populația din Taiwan, țară pe care Beijingul nu o recunoaște, pretinzând că e doar o altă parte din China. 

Datele recensămintelor din 2010 și 2020 arată că populația chineză este în continuare în creștere, înregistrând cu 5,38% mai mulți chinezi față de totalul de 1,340 miliarde constatat la cel de al șaselea recesământ. 

Creșterea anuală a populației raportată de China a fost astfel de 0,53% între anii 2010 și 2020, foarte apropiată de creșterea cu 0,57% din perioada 2000-2010. Numărul chinezilor cu vârsta de peste 60 de ani a crescut cu 5,44% față de 2010, ajungând la 264,02 milioane în 2020, ceea ce reprezintă acum 18,7% din totalul populației țării. Pentru cei aflați la perioada de vârstă de la 0 la 14 ani, datele arată că în 2020 aceștia reprezentau 17,95% din populație, adică 253,38 milioane. 

Comisarul Biroului Național de Statistică, Ning Jizhe, a declarat că „datele recensământului arată unele contradicții structurale cu care se confruntă dezvoltarea populației din țară, cum ar fi scăderea dimensiunii populației aflate la vârstă de muncă și a femeilor aflate la vârsta fertilă, creșterea gradului de îmbătrânire, scăderea ratei totale a fertilității și a numărului de nașteri”.

În același timp, China a rămas și țara care genereaza cea mai mare poluare pe planetă, producându-și peste 60% din energia electrică în centrale pe cărbune, având emisiile de gaze care produc efectul de seră mai mari decât ale tuturor țărilor dezvoltate luate la un loc – sursa AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.