Firea, dată pe mâna DNA. Nicușor Dan: "Am depus o plângere referitoare la un prejudiciu important"


Firea, dată pe mâna DNA. Nicușor Dan: "Am depus o plângere referitoare la un prejudiciu important"

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi că a depus la Direcţia Naţională Anticorupţie o plângere despre un prejudiciu estimat a fi de ordinul câtorva milioane de euro pe care Municipalitatea l-a înregistrat în perioada administrației Firea. Edilul a adăugat că "schema infracţională" este cu atât mai 'cinică', cu cât este vorba despre cimitirele din Bucureşti.

"Am depus ieri la DNA o plângere referitoare la un prejudiciu important, estimat a fi de ordinul câtorva milioane de euro, pe care Municipalitatea l-a înregistrat în perioada precedentei administraţii. Fiind vorba de cimitirele din Bucureşti, această schemă infracţională e cu atât mai cinică. Ţinând cont de prevederile legale şi de implicarea mai multor instituţii publice în această chestiune, nu pot oferi acum alte detalii", a scris Nicuşor Dan, joi, pe Facebook.

De asemenea, Nicușor Dan a asigurat bucureştenii că orice probleme de acest gen vor fi tratate cu toată seriozitatea, iar Primăria Capitalei va face toate eforturile pentru a recupera sumele de care a fost păgubită. (sursa: Agerpres)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.