Grețos: o oficină rusofilă de la Chișinău l-a desemnat pe milițianul comunist Voronin drept… ”Omul Secolului” în R.Moldova. Crimele regimului impus de Rusia și condus de acest scelerat


Grețos: o oficină rusofilă de la Chișinău l-a desemnat pe milițianul comunist Voronin drept… ”Omul Secolului” în R.Moldova. Crimele regimului impus de Rusia și condus de acest scelerat

Grețos de-a dreptul: o oficină rusofilă de dincolo de Prut l-a desemnat pe sinistrul comunist Vladimir Voronin drept, țineți-vă bine, ”Omul Secolului” în R.Moldova! Care secol, măi fete-și-băieți, și care republică de fum?!

”Presa” rusofilă încearcă astfel să-l umanizeze pe Voronin, deși șandramaua comunistoidă a fost nevoită să plece de la putere numai după ani și ani de teroare și doar după ce a ordonat represalii și tortură pentru tinerii care l-au contestat în stradă, trei dintre ei fiind omorâți în bătaie de miliția lui Voronin. Statul milițienesc corupt și păpușat de Rusia – iată modelul urmat de acest primitiv care reprezintă o rușine de proporții pentru orice român de pe ambele maluri ale Prutului.  

Mai mult, e de notorietate că această ruină sovietică urăște România și îi urăște pe români, lista insultelor și atacurilor mizerabile fiind una foarte lungă – românofobia este una dintre principalele caracteristici ale lui Voronin, fost brutar parvenit milițian, sclav capricios al Moscovei și unul dintre cei mai bogați oameni din R.Moldova, prin intermediul unor ample scheme de corupție. 

Medicul și  blogger-ul basarabean Dragoș Galbur reamintește, pe Facebook, adevăratul profil al epavei comuniste Voronin, recent reciclat de Rusia și parașutat în prima line a alianței cu la fel de rusofilul și penalul Igor Dodon

”Vladimir Nicolaevici Voronin

Vladimir și-a început cariera ca și brutar la Criuleni. Însă a înțeles că așa nu merge și s-a reprofilat. A absolvit Academia MAI a URSS și a intrat în structurile Miliției. Cu ce se ocupa miliția sovietică nu este un secret. Băga teroare în rândurile populației la ordinul Partidului, pe lângă asta – activități standard: șantaj, estorcare, torturi, etc.

Pentru că era un milițian devotat și un comunist înflăcărat, Vladimir Nicolaevici a ajuns ministru de interne. A măturat toți infractorii, executând-i în plină stradă, le-a preluat afacerile și le-a vândut prietenilor săi, iar unele i le-a dat feciorului său. Paralel, Voronin încearcă de nenumărate ori să înăbușe mișcările de eliberare națională din Moldova, care doreau reunirea firească cu Țara Mamă.

Cu timpul, Vladimir Nicolaevici a devenit unul dintre cei mai bogați moldoveni, iar feciorul său, la un moment dat – cel mai bogat moldovean.

Ambițiile lui Vladimir Nicolaevici creșteau, însă, odată cu averea. Vladimir Nicolaevici ajunge prim-secretar al Partidului Comuniștilor din Moldova, promovează activ secera și ciocanul, limba rusă și apropierea de Rusia. Din marea ură a sa față de tot ce e românesc, interzice tricolorul, iar orice activități culturale românești sunt catalogate drept extremiste. Persecutarile milițienești continuă. 

Vladimir Nicolaevici ajunge președinte al Republicii Moldova. Micul stat trăiește aproape un deceniu sub o adevărată teroare morală, culturală și identitară. Din cauza sărăciei și comunismului stâlcit promovat de Vladimir Nicolaevici, aproape un milion de moldoveni pleacă după hotare în căutarea unui trai mai bun. Zeci de mii de copii rămân singuri sau în grija bunicilor.

Răbdarea moldovenilor crapă în 2009, când printr-o revoltă a tinerilor, Vladimir Nicolaevici este debarcat de la putere. Nu însă până chiar el ordonase pedepsirea tinerilor, sute de copii fiind arestați, bătuți, umiliți, hărțuiți, trei dintre ei omorâți în bătaie de către poliția lui Vladimir Nicolaevici. Chiar și subsemnatul a avut dosar penal pentru art. 285 CP, pentru ‹chipurile› dezordini în masă. Doi ani am fost purtat pe la Procuraturi, interogări, ședințe și alte metode de hărțuire. Eu, care eram student la medicină... 

În principiu, aici pot scrie multe, tare multe, dar sunt sigur că majoritatea dintre voi știți și singuri cine a fost și este Vladimir Voronin.

Am scris aceasta însemnare pentru că sunt absolut revoltat de faptul că ieri, Revista Vip Magazin, în persoana Rodicăi Ciorănică l-a desemnat pe Vladimir Voronin ‹Omul Secolului› în Republica Moldova. Pur și simplu mi-e greață!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.