PSD și AUR, front comun contra Guvernului Cîțu. Dîncu: "Acest partid are dreptul de a primi șansa să se modernizeze"


PSD și AUR, front comun contra Guvernului Cîțu. Dîncu: "Acest partid are dreptul de a primi șansa să se modernizeze"

PSD a anunțat că va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu după trimiterea PNRR la Bruxelles. Întrebat luni la RFI dacă PSD va colabora și cu AUR în privința moțiunii de cenzură, în condițiile în care e o formațiune politică extremistă, președintele Consiliului Național al pesediștilor, Vasile Dîncu, a precizat că partidul condus de George Simion merită șansa să se modernizeze. 

"Noi nu facem coaliții politice, nu am făcut nici coaliții electorale, nici politice, cu AUR. Acest partid însă are și el dreptul de a primi șansa să se modernizeze, să vină după un discurs electoral poate mai populist sau mai extremist, să vină la un indicator de modernitate, care să-l facă frecventabil", a declarat strategul PSD. 

Dîncu a adăugat că întreaga clasă politică, nu doar PSD, ar trebui să ofere AUR șansa să se modernizeze. 

"Trebuie să-i dăm toată clasa politică. Vrem să avem un partid extremist în Parlament sau vrem să avem un partid cât de cât modern sau care să poată să participe la conceptul democratic? Aici nu este vorba de a ne alia cu partide. Aici este vorba de a pune o problemă, de a arăta care sunt problemele cele mai importante ale PNRR-ului, cea mai importantă fiind după părerea mea accentuarea dezechilibrelor de dezvoltare din România și acesta este un lucru care s-ar putea să-i motiveze și pe reprezentanții PNL-ului sau chiar USR-ului din județele slab dezvoltate și să voteze pentru asta", a conchis Vasile Dîncu. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.