Guvernul de la Ramallah, isterizat de votul negativ din cadrul NATO și al OMS privind rezoluțiile cauzei palestiniene. Convocarea ambasadorilor din cinci țări europene


  • ACP
  • Jun 2, 2021 11:03
  • 2520
Guvernul de la Ramallah, isterizat de votul negativ din cadrul NATO și al OMS privind rezoluțiile cauzei palestiniene. Convocarea ambasadorilor din cinci țări europene

Ambasadorii din patru țări europene au fost convocați, marți, de Ministerul palestinian de Externe, pentru a le fi comunicată nemulțumirea statului palestinian față de voturile negative de la Consiliul ONU pentru Drepturile Omului (UNHRC) și Organizația Mondială a Sănătății (OMS), asupra rezoluțiilor relevante pentru cauza palestiniană. 

Subsecretarul Ministerului de Externe, Amal Jadou, a exprimat ambasadorilor Marii Britanii, Austriei, Cehiei și Bulgăriei „șocul conducerii palestiniene față de acest vot, care constituie unda verde pentru ca Israelul, puterea ocupantă, să își continue agresiunea și încălcările sistematice ale drepturilor poporului palestinian”.

Doamna Amal Jadou a adăugat că opinia reprezentanților celor patru țări „întărește cultura impunității și oferă Israelului posibilitatea de a-și consolida ocupația și de a continua să comită crimele de apartheid și persecuție, care constituie crime împotriva umanității, conform dreptului internațional”

Pe lângă prezentarea nemulțumirii palestinienilor, doamna Jadou a cerut ambasadorilor să ofere clarificări din partea guvernelor țărilor lor cu privire la voturile deloc corespunzătoare și a transmis scrisori de protest din partea ministrului palestinian de externe, Riyad al-Maliki, omologilor săi din Marea Britanie, Austria, Cehia și Bulgaria. 

Ministerul de Externe palestinian a făcut cunoscut și faptul că pentru azi a fost convocat de asemeni și ambasadorul Germaniei. 

Să sperăm că palestinienii nu vor impune sancțiuni economice sau de alt fel țărilor europene și să ne bucurăm că guvernul de la București nu a intrat în atenția palestinienilor, producând vreo nemulțumire guvernului de la Ramallah – detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.