Ciolacu spune că din cauza lui Ghinea e nevoit să decaleze moțiunea de cenzură: "Un ministru cu un potențial infracțional"


Ciolacu spune că din cauza lui Ghinea e nevoit să decaleze moțiunea de cenzură: "Un ministru cu un potențial infracțional"

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat vineri, 4 iunie, că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu va fi decalată pentru câteva zile din cauza ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, care ar avea un "potențial infracțional", motiv pentru care va iniția o moțiune simplă contra acestuia. 

"Domnul Ghinea, de la fondurile europene, ne-a deranjat un pic programul cu moțiunea de cenzură. O să depunem întâi moțiune simplă împotriva domnului Ghinea și pe urmă moțiunea de cenzură, dar ne încadrăm calendaristic. 

După ce am intrat în analiza PNRR și am văzut cum se încalcă legea grosolan, un conflict de interese în care companii fac programele naționale ale Guvernului României. Este inacceptabil așa ceva și trebuie să răspundă cineva. Dacă cei de la UDMR și PNL doresc în continuare un ministru cu un potențial infracțional, îi invit să facă acest lucru la moțiunea simplă", a zis Ciolacu. 

De asemenea, Ciolacu a ținut să sublinieze că votul privitor la moțiunea de cenzură contra Guvernului Cîțu se va desfășura cu siguranță până la finalul lunii iunie. 

"Votul va fi în această sesiune parlamentară, până la sfârșitul lunii. Până în data de 14 iunie vom avea draftul. Am început deja niște discuții cu niște parlamentari. O să dăm draftul spre analiză celorlalți colegi care vor să voteze această moțiune. Avem discuții cu toată lumea", a conchis Ciolacu. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.