RĂZBOIUL de pe străzile Suediei: majoritatea covârșitoare a suedezilor e de acord cu intervenția ARMATEI împotriva bandelor care au făcut ca țara scandinavă să aibă cea mai mare rată a criminalității violente din Europa


RĂZBOIUL de pe străzile Suediei: majoritatea covârșitoare a suedezilor e de acord cu intervenția ARMATEI împotriva bandelor care au făcut ca țara scandinavă să aibă cea mai mare rată a criminalității violente din Europa

Franța era, de mai mulți ani, singura țară europeană unde se puteau vedea patrule militare, cu armele de război la vedere, pe străzile orașelor, în zonele aglomerate, cauza fiind pericolul terorismului islamic care a și făcut atât de multe victime, în ciuda tuturor măsurilor luate de autorități. 

Acum însă, încă o țară europeană cunoscută ca reper al civilizației occidentale a ajuns în situația de a trimite armata pe străzi, numai că în cazul ăsta nu e vorba de pericolul terorismului islamic ci de valul imens de crime din ultimii ani

Un studiu realizat de Institutul SOM de la Universtatea din Göteborg, Suedia, a arătat că aproximativ 80% dintre suedezi sunt de acord cu desfășurarea forțelor militare în zonele cu probleme din marile orașe, pentru a ajuta poliția să facă față criminalității violente. În momentul de față Suedia are o rată a criminalității de aprope trei ori mai mare decât media europeană, fapt evidențiat de un studiu făcut în luna mai de Consiliul Național Suedez pentru Prevenirea Criminalității (Brå), numit „Omuciderea cu arme în Suedia și în alte țări europene”. 

Multe crime sunt săvârșite cu arme de foc și, fapt greu de imaginat în majoritatea țărilor europene, prin numeroase atacuri cu bombe. În 2019, de exemplu, au avut loc 257 de astfel de atacuri, ceea ce a fost o creștere foarte mare față de anul precedent, când s-au înregistrat 162 de atacuri cu bombe, ceea ce era oricum un număr imens. 

Potrivit cercetării realizate de Brå, „creșterea numărului crimelor e asociată în primul rând cu conflicte legate traficul de droguri, de bande criminale și de lipsa de încredere în sistemul de justiție penală”

Să se ajungă în situația de a avea împușcături pe străzi și câte o explozile provocată cu intenția de a ucide aproape în fiecare zi, nu mai arată deloc a problema civilă, pe care trebuie să o rezolve poliția, ci mai degrabă cu o situație în care e necesară intervenția armatei, lucru pe care îl și doresc acum suedezii, care consideră că în momentul de față operațiunile militare interne sunt foarte necesare, comparativ cu cele din străinătate.

Astfel, numai 34% dintre suedezi consideră importante misiunile ONU de menținere a păcii și 39% sunt în favoarea misiunilor de ajutor umanitar, în timp ce o majoritate covârșitoare e de acord cu intervenția armatei în propria țară. Țară cunoscută până la începutul anilor 2000 pentru gradul ridicat de civilizație și străzile sale sigure – detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.