EXCLUSIV și EXPLOZIV: AUR Moldova e finanțată inclusiv de infractorul Veaceslav Platon. Pretinsul unionist Vlad Bilețchi e, în realitate, “ilegalistul basarabean” Vladimir Doboș! Urmașii KGB-istului Iurie Roșca


EXCLUSIV și EXPLOZIV: AUR Moldova e finanțată inclusiv de infractorul Veaceslav Platon. Pretinsul unionist Vlad Bilețchi e, în realitate, “ilegalistul basarabean” Vladimir Doboș! Urmașii KGB-istului Iurie Roșca

Potrivit surselor bine informate ale Podul.ro, pretinsul ”unionist basarabean” Vlad Bilețchi (ajuns mare lider al AUR Moldova) este, în realitate, ”ilegalistul basarabean” Vladimir Doboș. Să vă explicăm.

Deși face totul pentru a ascunde asta, Vlad Bilețchi este fiul biologic al afaceristului penal Ruslan Doboș, personaj implicat în ample scheme de corupție sub directa conducere a unui alt penal notoriu, Veaceslav Platon, motiv pentru care Ruslan Doboș a fost protejat și absolvit de mai multe capete de acuzare cu ajutorul procurorul anticorupție Adriana Bețișor, dar și cu aportul actualului procuror general, rusofilul Alexandr Stoianoglo.

(Ruslan Doboș și executoarea salvării sale din închisoare, Adriana Bețișor)

A se nota că tatăl biologic al “mărețului” lider AUR Moldova este persoana cea mai apropiată și mai de încredere în afaceri murdare a infractorului de carieră Veaceslav Platon. Amintim că Ruslan Doboș a fost judecat, condamnat și apoi scos din pușcărie, se pare că în schimbul unei mite de 50.000 de euro – detalii AICI.

Probabil că Vlad Bilețchi (adică Vladimir Doboș) și-a moștenit foamea nestăvilită de bani pe linie paternă, fiindcă are apucături identice cu ale seniorului, tatăl său biologic Ruslan Doboș. Sursele Podul.ro susțin că, de-a lungul anilor, junele a fost sponsorizat în permanență de oligarhul Vlad Plahotniuc, iar mai nou e plătit foarte generos de Veaceslav Platon, care face jocuri dubioase în preludiul alegerilor parlamentare din 11 iulie. Nu de puține ori Bilețchi și-a bătut joc de banii contribuabililor români pe care i-a folosit în interes personal prin intermediul organizației pe care o conduce (ODIP).

(Vad Bilețchi, adică Vladimir Doboș)

Potrivit surselor Podul.ro, AUR Moldova este finanțată în prezent și de infractorul de notorietate internațională Veaceslav Platon. De altfel, pe lângă legăturile pe care interlopul le are și cu alte personaje AUR-iste, a se remarca și faptul că nu există nicio deosebire între atacurile furibunde ale AUR împotriva PAS și a Maiei Sandu și atacurile permanente lansate de Veaceslav Platon. Mai mult chiar, AUR Moldova jubilează că interlopul a depus o plângere penală în România împotriva Maiei Sandu.

De reținut că Vlad Bilețchi (adică Vladimir Doboș) este protejatul și discipolul controversatului Boris Volosatîi, actual deputat AUR în Parlamentul României și fost director al Liceului ”Gheorghe Asachi” din Chișinău, pe care l-a transformat într-o afacere de familie, prin multiplele firme personale amplasate chiar în sediul instituției.

Pe lângă progenitura lui Ruslan Doboș, AUR i-a reșapat pe Dorin Chirtoacă, proverbialul infantil care și-a bătut joc de Chișinău și de unionism, și pe Valeriu Munteanu, fost ministru al Mediului și proprietar al mai multor cariere de nisip nedeclarate oficial (Cobușca, Dorotcaia etc). Este de domeniul evidenței că AUR România a ales cele mai corupte, mai populiste și mai obediente personaje care se pretind unioniste la Chișinău, în loc să propună pentru aceste poziții personalități unioniste reale, recunoscute și respectate pe ambele maluri ale Prutului – detalii AICI.

Având în vedere toate cele de mai sus (dar și multe altele, despre care vom scrie în curând), este legitim să ne întrebăm câte din valurile regizate de AUR în R.Moldova sunt susținute logistic și de așa-zisul ”Departament moldovenesc” de la Kremlin? Mulți unioniști autentici susțin că nu-i deloc exclus ca populistul agresiv Vladimir Doboș (care se prezintă drept Vlad Bilețchi) să joace un rol similar cu cel jucat în trecut de KGB-istul Iurie Roșca, agentul care a compromis aproape iremediabil mișcarea de renaștere națională a românilor basarabeni (episod din care se pare că România nu a învățat mai nimic).

În această ordine de idei, atitudinea agresivă și îngrozitor de populistă a reșapaților AUR Moldova ne amintește de așa-numiții ”ilegaliști basarabeni”“Bessarabskoie podpolie”, ilegaliștii trimiși pe teritoriul Basarabiei românești (1918-1940) de către Kominternul sovietic pentru a compromite statul român și pentru a pregăti “eliberarea” Basarabiei de catre “odiosul regim burghezo-moșieresc român”. Ilegaliștii erau implicați în acțiuni subversive, ascunzându-și identitățile reale cu ajutorul numelor conspirative, de obicei fiind evrei, ruși și ucraineni din RSS Moldovenească (1924-1940) cu capitala la Tiraspol.

(Ruslan Doboș, tatăl lui Vlad Bilețchi)

Oare aceasta este adevărata misiune a lui Vlad Bilețchi – compromiterea până la refuz a mișcării unioniste din Basarabia, aidoma ”ilegaliștilor basarabeni”, cu scopul de a-i face pe câți mai mulți cetățeni ai R.Moldova să opteze pentru Rusia, Dughin, Putin, Dodon și așa-zisa Comunitate a Statelor Independente (CSI)?

În final, îi solicităm lui Vladimir Doboș (adică lui Vlad Bilețchi) să răspundă oficial următoarelor întrebări:

1. Este adevărat că Ruslan Doboș este tatăl dumneavoastră biologic?

2. Care a fost motivul schimbării identității din Doboș în Bilețchi, când s-a produs aceasta și care au fost considerentele adevărate?

3. De ce nu i-ați criticat niciodată public pe oligarhul Vlad Plahotniuc și pe Veaceslav Platon, cel din urmă fiind autorul ”laundromatului” rusesc de spălare a 27 miliarde de dolari americani prin intermediul băncilor din R.Moldova? 

4. Cine v-a finanțat atât de generos de-a lungul anilor pe dumneavoastră și organizația ODIP?

5. De unde ați avut bani, la vârsta de numai 26 de ani, ca să vă cumpărați un automobil de peste 15.000 euro, un apartament în Chișinău și alte proprietăți, doar în condițiile unui salariu de profesor de educație civică la Liceul Gheorghe Asachi din Chișinău?

Vă așteptăm cu interes răspunsurile. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.