Se complică situația pentru candidatul UDMR la funcția de Avocat al Poporului. Deputat USRPLUS: "Nu-l voi vota!"


Se complică situația pentru candidatul UDMR la funcția de Avocat al Poporului. Deputat USRPLUS: "Nu-l voi vota!"

Pensionarul special propus pentru funcția de Avocat al Poporului, care a dat de înțeles ieri că va fi inclusiv un apărător al privilegiilor, ne referim la candidatul UDMR Fabian Gyula, nu are susținerea asigurată pentru accederea în respectivul scaun. După ce secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, l-a avertizat pe Gyula că trebuie să detalieze poziția pe care o are în legătură cu pensiile speciale, existând șanse mari ca el să nu fie susținut de o mare parte a coaliției de la putere, a venit rândul deputatului USRPLUS Tudor Benga să anunțe că nu va vota candidatul UDMR în funcția de Avocat al Poporului. 

CITIȚI ȘI: Răsturnare de situație: pensionarul special Gyula NU are susținerea asigurată pentru funcția de Avocat al Poporului. Robert Sighiartău, solicitare către candidatul UDMR

"Am anunțat de săptămâna trecută că eu unul nu voi vota un nou Avocat al Poporului în absența unor criterii clare de selecție și depolitizare a funcției precum și a unui amplu proces de consultare și validare publică a acestei numiri. Astăzi pot să vă spun cu certitudine că eu unul nu-l voi vota pe Fabian Gyula pentru această funcție. Consider că numirea unui recipient de pensie specială în această funcție ar fi un semnal total inadecvat pentru un partid ca USRPLUS care a pus eliminarea pensiilor speciale în centrul agendei sale de reformă a statului. De asemenea, pot să vă mai spun că,  în calitatea mea atât de parlamentar cât și de membru al biroului național al USRPLUS, nu am cunoștință ca susținerea acestui candidat să se fi formalizat în vreun for de decizie al partidului până azi. Nici nu știu când și dacă se va face de azi și până luni când ar urma să aibă loc votul de numire în plenul reunit al Parlamentului", a scris Tudor Benga pe Facebook. 

CITIȚI ȘI: Un deputat USRPLUS reclamă că Weber a fost demisă în stil pesedist din funcția de Avocat al Poporului: "Majoritatea parlamentară nu poate conta necondiționat pe votul meu pentru numirea unui nou AvP"

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.