SINGURA soluție pentru ca Dodon&Co. să meargă la pușcărie este conectarea sistemului de justiție din R. Moldova la cel din România și UE. Precizările lui Iurie Reniță


SINGURA soluție pentru ca Dodon&Co. să meargă la pușcărie este conectarea sistemului de justiție din R. Moldova la cel din România și UE. Precizările lui Iurie Reniță

Deputatul și diplomatul Iurie Reniță (candidat al PUN la alegerile parlamentare din 11 iulie și fost ambasador al Basarabiei la București) a atras atenția în repetate rânduri că Procuratura Generală a R. Moldova îi protejează fără de tăgadă pe marii corupți, fiind imposibilă reformarea acestei instituții fără sprijin extern. Pentru a combate corupția cu adevărat, Reniță a reliefat că soluția poate consta doar în conectarea sistemului de justiție din R. Moldova la cel din România și UE. 

"De la kuliokarul Dodon la "marele combinator" Platon 

Oricât de mult s-ar strădui Procuratura Generală și structurile ei specializate, inclusiv instanțele de judecată, să ne demonstreze că luptă cu marea corupție și cu marii corupți, în realitate ei perpetuează o situație neschimbată de vreo 3 decenii: corupții, oligarhii și penalii se simt foarte confortabil și chiar înfloresc anume sub umbrela protectoare a acestor instituții fundamentale ale statului. Oricâți procurori generali sau judecători am schimba, marea corupție nu doar că nu se reduce, ci, din contră, se menține la același nivel sau chiar crește.

Nicio pretinsă reforma (din păcate, din banii UE!) n-a dezrădăcinat spiritul de clan și de interese personale din aceste structuri, actualmente ele transformându-se în adevărate cetăți impenetrabile, cu legile, regulile și interesele lor personale, care nu au nimic în comun cu cele ale cetățenilor noștri. Schimbarea radicală și de substanță a situației poate fi realizată doar cu ajutorul României, UE și SUA.  

Partidul Unității Naționale vă propune cea mai eficientă și necesară soluție de a ne debarasa de corupți și penali, de kuliokarul Dodon, de bahamiștii socialiști Corneliu Furculiță, Vasile Bolea, Vladimir Odnostalco, Petru Burduja, de generalul torționar Petru Corduneanu și mulți alții din gașca lor coruptă, de "marele combinator" și "expertul international in Laundromat" Veaceslav Platon și toți aliații lui de ieri și de azi din instituțiile statului si din lumea interlopă, de "generosul" oligarh Pahotniuc și ucenicii lui nemuritori, de foarte mulți corupți și penali, care se simt "ca la ei acasă" grație ineficienței, lipsei de verticalitate profesională, prezenței interesului personal din partea structurilor menționate mai sus.

-soluționarea marelor dosare de corupție (furtul miliardului, concesionarea Aeroportului Internațional, finanțarea ilegală a partidelor politice etc.) prin conectarea la sistemul de justiție al României și al UE

-schimbarea componenței magistraților (procurori și judecători) prin antrenarea magistraților din România și alte state UE", a scris candidatul PUN la parlamentare pe Facebook. 

Amintim că Iurie Reniță a declarat pe 8 iunie, că, la presiunile Moscovei, Procuratura Generală a "uitat" de o serie de probe incontestabile în baza cărora rusofilul Igor Dodon trebuia pus sub acuzare pentru participare la acte de corupție și de trădare de patrie. Într-una dintre secvențele video, s-a putut observa faptul că Dodon a primit o pungă plină cu bani de la oligarhul fugar Vlad Plahotniuc.

Dat fiind refuzul procurorilor de a-l pune sub acuzare pe Dodon, Iurie Reniță a precizat că după alegerile parlamentare anticipate din data de 11 iulie una dintre priorități va fi modificarea Legii cu privire la Procuratură și schimbarea conducerii Procuraturii Generale. 

Redăm comunicatul deputatului Iurie Reniță: 

"Kuliokarul și trădătorul Dodon va răspunde în fața Legii! 

Cu 2 ani în urmă, în iunie 2019, sub îndrumarea directă a generalului rus Maslov, șeful "departamentului moldovenesc" de la Kremlin, Dodon mărturisea despre scrisorile sale secrete către Putin, insistând să federalizeze Republica Moldova și să împartă împreună cu Plahotniuc toată puterea. Ceea ce n-a reușit să facă Kozak cu Voronin în 2004, de această dată Kremlinul a încercat să pună în aplicare proiectul de federalizare "Kozak-2" prin intermediul lui Dodon.

Chiar dacă am prezentat cele mai concludente probe de participare în acte de corupție (kuliokul) și de trădare de patrie (federalizarea), avându-l ca protagonist pe Dodon, Procuratura Generală nu l-a pus sub acuzare pe acesta din considerente exclusiv politice la indicația Moscovei. Dacă, cumva, cei de la Procuratura Generală, au "uitat" de probele incontestabile pe care ei le dețin, de această dată vă propun doar o secvență video din cele prezentate anterior. Poate că la "aniversarea" de 2 ani de la publicarea secvențelor cu "kuliokul" și cu "federalizarea" Procuratura Generală își va schimba atitudinea?!  


După 11 iulie 2021, la sigur că va trebui să modificăm Legea cu privire la Procuratură și să schimbăm conducerea actuală a acestei instituții și a structurilor ei specializate, care-l protejează în continuare pe trădătorul Dodon și pe corupții lui psrm-iști".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.