EXCLUSIV Dodon încasează umilințe după umilințe în Transnistria în timp ce PSRM și PCRM se prăbușesc în sondaje. Rusia, dezamăgită de ineficiența kuliokarului Dodon. Indiciile dezastrului PSRM


EXCLUSIV Dodon încasează umilințe după umilințe în Transnistria în timp ce PSRM și PCRM se prăbușesc în sondaje. Rusia, dezamăgită de ineficiența kuliokarului Dodon. Indiciile dezastrului PSRM

Campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie este prima campanie după mulți, mulți ani în care PSRM nu mai beneficiază de acțiuni și evenimente electorale pe bandă rulantă în așa-zisa Transnistria (zonă ocupată de trupele militare ale Rusiei). 

Asta nu înseamnă însă că Rusia nu își va trimite, ca de obicei, votanții plătiți la urne, cu autocarele, dar lipsa bâlciului electoral în zona nistreană reprezintă un indiciu (pe lângă multe altele) că Moscova este dezamăgită de bufonul ei principal din Basarabia: penalul Igor Dodon, prăbușit în toate sondajele de opinie, la fel ca PSRM și PCRM. 

Letargia din Transnistria a fost prefigurată, de altfel, printr-o declarație recentă și puțin spus surprinzătoare a căpeteniei autorităților-fantomă de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, vechi tovarăș de benchetuială și de ilegalități al lui Dodon. Nici mai mult, nici mai puțin, Krasnoselski i-a mulțumit Maiei Sandu pentru că a oferit și așa-zisei Transnistria vaccinuri Covid-19.

Deosebit de important e că Krasnoselski nici măcar nu i-a pronunțat numele lui Igor Dodon, fostul președinte socialist și kuliokar (pungaș) al R.Moldova, deși acesta s-a tot lăudat că datorită bunelor sale relații cu Rusia a izbutit să aducă în țară vaccinul rusesc Sputnik V, care a ajuns incluziv în zonele controlate de autoritățile fantomă de la Tiraspol. 

E straniu că Vadim Krasnoselski i-a mulțumit oficial Maiei Sandu în plină campanie electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, fără a-l aduce în discuție și pe Dodon, deoarece aceast episod arată, din nou, că Rusia s-a cam săturat de bufonul PSRM, acesta certificându-și deja ineficiența în repetate rânduri, interesul Kremlinului urmând să se axeze pe o altă figură, la fel de purulentă – probabil că pe viitor se va juca din ce în ce mai mult cu Ion Ceban, primarul rusofil și românofob al Chișinăului. 

Amintim că Vadim Krasnoselski și Igor Dodon s-au întâlnit oficial în repetate rânduri, pe toată durata mandatului de președinte al socialistului, una dintre întrevederi având loc la vila prezidențială de la Condrița. Maia Sandu nu s-a întâlnit niciodată cu Vadim Krasnoselski, însă iată că acesta îi mulțumește în plină campanie electorală, fără a pronunța și numele lui Dodon

Dodon, PSRM și comuniștii au probleme peste tot, chiar și în Rusia. Podul.ro a dezvăluit (detalii AICI) umilința înghițită de Dodon la Sankt Petersburg, unde PSRM și PCRM n-au fost în stare să adune câțiva zeci de moldoveni, la o așa-zisă întâlnire cu ”diaspora” organizată cu sprijinul Departamentului ”Moldova” de la Kremlin. Dodon a fost nevoit să își reverse propaganda mincinoasă în fața unei săli goale, fapt care le-a cauzat mari probleme și fotografilor de casă, puși într-o situație caraghioasă. 

Faptul că Dodon și Voronin întâmpină uriașe probleme electorale s-a văzut cu ochiul liber și la mult prea trâmbițatul marș al PSRM și PCRM din 4 iulie, de la Chișinău, când rusofilii n-au fost capabili să strângă prea mulți moldoveni, evenimentul fiind în realitate un fiasco de zile mari. Desigur, adevăratul rol al acestei procesiuni funerare a fost să intimideze electoratul pro-european și pro-românesc. 

Luați în calcul și aceste aspecte atunci când veți vota masiv, în 11 iulie, și veți trimite PSRM și PCRM la groapa de gunoi a istoriei recente.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.