DOCUMENT: PUN, contestație la CEC prin care solicită EXCLUDEREA din alegeri a Partidului "Șor". Motivul


DOCUMENT: PUN, contestație la CEC prin care solicită EXCLUDEREA din alegeri a Partidului "Șor". Motivul

Partidul Unității Naționale a depus marți, 7 iulie, o contestație la Comisia Electorală Centrală prin care solicită excluderea din cursa electorală a Partidului Politic "ȘOR", acuzând formațiunea politică în cauză că a uzitat în campanie fonduri nedeclarate. De asemenea, PUN a depus și un denunț la Procuratura Anticorupție. 

Comunicatul PUN: "Astăzi, 07 iulie 2021, Partidul Unității Naționale a depus o contestație la Comisia Electorală Centrală prin care solicită excluderea din cursa electorală a Partidului Politic „ȘOR” pentru folosirea în campania electorală a fondurilor nedeclarate. Totodată, PUN a depus și un denunț la Procuratura Anticorupție în baza art. 181 prim alin. (1) Cod penal - coruperea alegătorilor.

Astfel, în ciuda faptului că Partidul Politic „ȘOR” prezintă pe site-ul său oficial un proiect întitulat „Magazine Sociale”, acesta nu a raportat cheltuielile pentru funcționarea acestor magazine. Pentru această încălcare legea prevede ca sancțiune excluderea concurentului electoral din cursa electorală.

Menționăm că potrivit art. 41 alin. (4) și (5) Cod electoral toate cheltuielile pentru campania electorală se efectuează din mijloacele de pe contul cu mențiunea „Fond electoral. Concurenților electorali li se interzice să ofere alegătorilor bani, să le distribuie fără plată bunuri materiale, inclusiv din ajutoare umanitare sau din alte acțiuni de binefacere".

Redăm contestația formulată de PUN: 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.