EXCLUSIV Grupaj FOTO: Operațiune FSB în fața Guvernului de la Chișinău. Agentul Kalinin și partidulețul său fătat la Moscova


EXCLUSIV Grupaj FOTO: Operațiune FSB în fața Guvernului de la Chișinău. Agentul Kalinin și partidulețul său fătat la Moscova

Un vechi agent al FSB a venit la Chișinău și și-a amplasat cortul în Piața Marii Adunări Naționale. Ne referim la cetățeanul rus Alexandr Kalinin, personaj legendat de Kremlin drept președinte al partidulețului statalisto-rusofil caraghios intitulat Partidul Regiunilor.  

Dezgustătorul Kalinin (foto sus / sursa Unimedia) militează pentru statalitate (în maniera moldovenismului stalinist), cere ca limba rusă să fie cea de-a doua limbă oficială de stat (asta deși rușii sunt sub 5% în R.Moldova), insistă că ar vorbi ”limba moldovenească” deși recunoaște că aceasta e ”identică cu româna” și propune o așa-zisă reformă teritorial-administrativă, care, ați ghicit, vizează federalizarea mult dorită și forțată de Kremlin (Memorandumul Kozak).  

(Sursa foto: arhiva Podul.ro)

Mai nou, Kalinin a declarat greva foamei, cică în semn de susținere pentru angajații Căii Ferate, care nu și-au mai primit salariile de mai bine de jumătate de an. E tardiv să vă mai precizăm că el pare unul dintre cei mai bine mâncați din zonă, și mai și gesticulează non-stop, de parcă a băut cam multe energizante. 

(Sursa foto: arhiva Podul.ro)

În realitate, ”greva foamei” a fost pretextul pentru regizarea unui eveniment ”electoral”, în fapt o provocare putinistă mizerabilă – joi, în fața Guvernului (care e oricum alcătuit din unelte ale PSRM și PCRM) Kalinin a strâns o mână de cetățeni ruși și de transnistreni (recognoscibili după hainele ponosite cu aer sovietic și după numerele de înmatriculare ale câtorva zeci de mașini), pe care i-a pus să fluture tot soiul de steaguri separatiste și cu secera și ciocanul, în timp ce-l aclamau pe el, care debita prostii în rusește.

(Sursa foto: arhiva Podul.ro)

Așa cum observați în fotografiile prezentate în exclusivitate de Podul.ro, printre puținii participanți (deși gălăgioasă, operațiunea a fost un fiasco) se numără și o serie de indivizi cu fizic de sportivi și fizionomie lombroziană care numai electori nu par a fi. 

(Sursa foto: Podul.ro)

E evident că provocările lui Kalinin (poruncite de Departamentul Moldova de la Kremlin) sunt instrumentate în perspectivă alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie. Deși Kalinin e un marginal, televiziunile rusești (noile ”tancuri” ale Rusiei) îi dau o mare importanță. 

IMG_5435
(Sursa foto: arhiva Podul.ro)
„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.