CSJ, sentință catastrofală cu o zi înainte de anticipate. Slusari, semnal de alarmă: Dodon va plăti 400 de lei per vot!


CSJ, sentință catastrofală cu o zi înainte de anticipate. Slusari, semnal de alarmă: Dodon va plăti 400 de lei per vot!

Rusofilii au dat o ultimă lovitură înainte de ziua votului la alegerile parlamentare anticipate din R. Moldova. Concret, Curtea Supremă de Justiție a anulat sâmbătă, 11 iulie, hotărârea Curții de Apel Chișinău prin care a fost micșorat numărul secțiilor de votare aferent alegătorilor din regiunea transnistreană, electorat care votează în proporție covârșitoare pentru Blocul Comuniștilor și Socialiștilor. În urma sentinței de astăzi, numărul secțiilor de votare deschise pentru transnistreni va fi 41, cum a dorit CEC-ul rusofilului Lebedinschi, nu 12 cum a decis recent Curtea de Apel Chișinău. 

Totodată, reiterăm că proiectul ce are ca obiect reglementarea transportării alegătorilor din regiunea transnistreană în ziua alegerilor parlamentare anticipate a fost respins de Comisia Electorală Centrală. Rusofilul Igor Dodon a pus și pune presiune pe membrii CEC, prin sluga Maxim Lebedinschi, care ocupă funcția de secretar al instituției la care am făcut referire, pentru ca forul în cauză să nu adopte la solicitarea PAS o hotărâre prin care s-ar preveni o potențială fraudă electorală de proporții determinată de transportarea organizată a transnistrenilor cu autocarele spre secțiile de votare. 

CITIȚI ȘI: Mihai Popșoi face lista TRĂDĂTORILOR care îl ajută pe Dodon să FRAUDEZE anticipatele: "Vor fi responsabili pentru consecințe!"

În acest context, deputatul PDA Alexandru Slusari a tras un semnal de alarmă într-o postare pe Facebook în legătură cu planul rusofilului Igor Dodon de a frauda alegerile.

"Prieteni, Țara este în pericol !

După decizia de azi a Curții Supreme ale lui Platon și Dodon, se dă frâu liber pentru transportarea masivă a alegătorilor din Transnistria la tarif de 400 lei per vot. Dodon visează la 100 de mii sau măcar la peste 60 de mii, cum a fost în 2019.

Cerem convocarea urgentă a CEC pentru a interzice transportarea alegătorilor în ziua alegerilor. Celor 5 membrii Comisiei, care se opun adoptării acestei deciziei, trebuie să le amintim despre răspundere penală pentru fraudarea alegerilor.

Mâine avem nevoie de o prezență masivă la vot a cetățenilor conștienți ca contrabalanța celor, care vor fi aduși contra cost. Totodată, este important ca mai mulți activiștii partidelor antioligarhice , observatori internaționali și bravii noștri veterani să fie prezenți la TOATE secțiile de vot pentru locuitorii din stânga Nistrului.  

Nu am mari nădejde în MAI lui Voicu, dar rog pe polițiștii să se conducă de lege și de interesele Republicii Moldova. Sperăm foarte mult că va interveni eficient SIS.

Mâine este zi crucială pentru Republica Moldova ! de unitatea noastră depinde dacă câștigam lupta cu grupările politico-criminale", a scris Slusari pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.