Valeriu Nicolae, caracterizare nemiloasă a partidelor din actuala coaliție de guvernare: „PNL-ul e plin de PSD-iști” / „Nicușor Dan e un manager slăbuț” / „USR -ul este o dezamăgire la guvernarea cu PNL-ul” / „UDMR este un partid dominat de mafioți”


Valeriu Nicolae, caracterizare nemiloasă a partidelor din actuala coaliție de guvernare: „PNL-ul e plin de PSD-iști” / „Nicușor Dan e un manager slăbuț” / „USR -ul este o dezamăgire la guvernarea cu PNL-ul” / „UDMR este un partid dominat de mafioți”

Activistul civic Valeriu Nicolae, fost secretar de stat în Ministerul Muncii pe vremea guvernării Cioloș și cel care a adus în atenția opiniei publice CV-urile rușinoase, incomplete sau umflate cu diplome la kilogram ale parlamentarilor, scrie pe pagina sa de Facebook că eliberarea lui Liviu Dragnea din pușcărie nu reprezintă o mare nenorocire și nici vreo amenințare pentru societate. Adevăratele dezastre din politică, printre care mandatul slab al lui Nicușor Dan, sinecurile liberale pe modelul PSD, dezamăgirea USR în guvernarea cu liberalii și UDMR, apariția AUR și trendul ascendent înregistrat de auriști în preferințele electoratului, s-au produs independent de Liviu Dragnea, atrage atenția Valeriu Nicolae într-o postare pe care o redăm integral mai jos. 

Valeriu Nicolae: „De ce suntem atât de dezamăgiți de eliberarea lui Dragnea? A făcut mai mult de jumătate din pedeapsă, nu este cine știe ce amenințare pentru societate (câteva din televiziunile și tonomatele noastre jurnalistice sunt amenințări mult mai serioase) și nici șanse să revină prea curând în politică nu are. 

Că justiția noastră e cam praf deși suge incredibil de mulți bani de la fraieri iarăși nu e o surpriză.  

Faptul că PNL-ul e plin de PSD-iști, că Orban și Cîțu au numit cam același număr de căpușe liberale ca și PSD-ul și că nu au făcut nimic să curețe administrația și mai ales serviciile (niciun șef al Serviciilor Secrete nu a fost schimbat iar de reformă oricum nu vorbește nimeni) nu e vina lui Dragnea. Așa cum nu e vina lui Dragnea nici că Nicușor Dan dovedește ce am știut mai toți - că e un manager slăbuț ca să folosim un eufemism și nici că USR -ul este o dezamăgire la guvernarea cu PNL-ul cum era de așteptat. Nu Dragnea este vinovat că AUR-ul mai are un pic și își dublează scorul electoral și că sunt o mulțime de inepți (chiar dacă unii bine intenționați) numiți șefi de Alianța lui pește. Eu cred că ar trebui mai degrabă să ne uităm la care este vina noastră că suntem în situația asta și ce putem face. Dragnea nu poate fi o scuză pentru gafele și mârlăniile Alianței oricăt de mult și-ar dori liderii PNL și USR să fie. 

#nucaei 

PS. UDMR-ul este din punctul meu de vedere un partid dominat de mafioți. Statistic este partenerul tradițional al mafioților din toate guvernările posibile dar în principal al PSD-ului. Faptul că sunt parte a Alianței nu este un compromis ci o rușine”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.