Andrei Caramitru explică de ce USR PLUS a ajuns sub AUR și le propune o soluție: lepădați-vă de Barna și Cioloș! „Luați pe cineva care e chiar competent! Drulă, de exemplu. Îl puneți sef și gata. Și terminați cu sistemul Coreea de Nord”


Andrei Caramitru explică de ce USR PLUS a ajuns sub AUR și le propune o soluție: lepădați-vă de Barna și Cioloș! „Luați pe cineva care e chiar competent! Drulă, de exemplu. Îl puneți sef și gata. Și terminați cu sistemul Coreea de Nord”

Andrei Caramitru, una din vocile cele mai contondente din social media și fost consilier al liderului USR, Dan Barna, a criticat în termeni duri competiția internă din PNL, care, în opinia influencerului, e mai degrabă circ politic de joasă speță, fără conținut sau mesaj inteligent adaptat electoratului liberal, dar și situația prezentă din USR PLUS, unde, în ciuda faptului că alianța a coborât în preferințele electoratului sub extremiștii AUR, nu sunt semne evidente de schimbare. 

Caramitru spune că atmosfera de „sectă” din cele două formațiuni aliate trebuie să se schimbe urgent, iar liderii Dan Barna și Dacian Cioloș înlocuiți cu figuri competente care să aducă electoratul înapoi (eventual la nivelul europarlamentarelor din 2019). Una din propunerile lui Caramitru este Cătălin Drulă, actualul ministru al Transporturilor, cam singurul politician din actuala coaliție care dă impresia că are habar ce face și ce trebuie făcut în fruntea instituției pe care o gestionează. 

Andrei Caramitru, pe pagina sa de Facebook: „Ieri i-am criticat pe peneliști cu campania lor interna care le face un rău enorm. Circ extrem, zero mesaje inteligente sau pentru oameni. Totul pentru primarii lor și activiștii lor care probabil nu sunt foarte smart că altfel nu se explica.

Acuma ca sa fim echilibrati haideti sa vorbim și despre USRPLUS totuși. Ca acolo e și mai și. Măcar la PNL e o campanie, stupida așa cum e, sunt mai multe tabere, poți discuta măcar. La ăștia din USRPLUS e așa mai brutal si dictatorial:

- in USR, oricine nu era din tabăra Barna a fost dat afara. Pe motive absurde - o postare pe Facebook sau ai zis ceva cândva care nu convine sau nu ai votat cum trebuie sau ai avut tupeul sa discuți vreo decizie. Sau chiar dacă nu ai făcut nimic dar au senzația ca nu te controlează total. Excludere punct. Nivel Coreea de Nord. Acuma e doar o armată cu minte puțină care mărșăluiește sacadat.

- In PLUS, e nivel sectă. Toată lumea e hipnotizata de marele om nou Dacian, care ma rog e in politica din anii 90, e legat ombilical de doi și un sfert și si-a început cariera în Vatra Românească aia kaghebista. Nou și fresh. Acolo in PLUS e însă o secta. El e un fel de guru. Dacă nu îl iubești, nu îl idolatrizezi, ești dat afara rapid, nici nu ai ce căuta pe acolo. Și oricum trebuie sa stai la locul tău - servești umil pe marii preoți ai lui Dacian ăia vreo 4 sau 5 cu care guru vorbește, nu cere sa te apropii prea mult de lumina preasfinției sale ca te dau si aia afara de nu te vezi.

- Acuma se bat ăștia doi. Barna și Cioloș. Doua minuni de oameni care sunt la jumatea scorului USRPLUS care și asa e praf, a ajuns sub AUR. Și acum contează doar cifrele interne - ce discuție sau dezbatere - totul e cine are mai multi oameni obedienti aduși in filiale. Atât. Nici măcar nu e nevoie de vreo campanie ceva. Trebuie autobuze si liste de membri. E mai simplu.

Acuma eu totuși ma întreb. Măi oameni buni de acolo. Voi nu va dați seama ca e penibil, ca pierdeți masiv electoratul ce naiba. Luați pe cineva care e chiar competent, face treaba si ar aduce voturi nu va scade voturile. Drulă de exemplu. Îl puneți sef și gata. Și terminați cu sistemul Coreea de Nord. Lăsați un minim de democrație. Nu e posibil sa fie mai ok și liberă viața de membru in PNL sau chiar in PSD - măcar acolo dacă nu ești prieten cu șeful totuși nu te dau afara, te tolerează naibii. Cum sa poată cineva crede că sunteți pentru meritocrație, alegeri libere si tot - când fix la voi în curte e pe dos total? Vai de lume. Atâta s-a putut. Ghinion”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.