Organigrama propusă de primarul Sectorului 2 NU a fost votată de consilierii locali. Motivele pentru care a fost respinsă de PNL


Organigrama propusă de primarul Sectorului 2 NU a fost votată de consilierii locali. Motivele pentru care a fost respinsă de PNL

Războiul din Primăria Sectorului 2 s-a dovedit a fi o fumigenă. Anunțată ca o mare reformă în aparatul administrativ, blocată de PNL, noua organigramă propusă de primarul Radu Mihaiu nu a fost agreată de partidele din cadrul Consiliului Local Sector 2. Astfel, PSD, PNL și PMP au votat împotrivă, primind aviz negativ de la toate comisiile.

"Alianța PNL-USRPLUS este perfect funcțională, atât la nivelul administrației locale, cât și centrale. Dar ea funcționează în beneficiul românilor și atât! Noi, consilierii PNL sector 2, ne-am întâlnit cu domnul Radu Mihaiu în nenumărate rânduri și am discutat această organigramă. Punctul nostru de vedere a fost foarte clar: dorim descentralizare și profesionalizare, nu centralizare. Programul nostru politic de la alegerile locale nu a pomenit nimic despre concentrarea puterii într-un singur punct și lăsarea Consiliului Local fără obiectul muncii.

Suntem pentru reorganizarea Primăriei Sectorului 2, așa cum am anunțat permanent, dar într-o formă bazată pe eficiență, cu criterii clare de competență, ușor de monitorizat într-un sistem descentralizat. Vrem ca și celelalte servicii, aflate acum în aparatul primarului, să fie trecute sub Consiliul Local, pentru că ele nu performează. Organigrama propusă nu face altceva decât să aducă sub umbrela aparatului primarului toate direcțiile și serviciile, astfel încât decizia să fie în mâinile unui singur om, iar Consiliul Local să devină doar un spectator. Nu putem fi de acord cu așa ceva", ne-a declarat Silviu Feroiu, consilier local PNL.

Noua organigramă, ce a fost propusă de Radu Mihaiu, avea în vedere desființarea direcțiilor subordonate Consiliului Local și reorganizarea lor sub aparatul primarului. Ar fi fost înființate noi servicii, care s-ar fi suprapus celor existente, toate acestea urmând să fie direct subordonate Primarului Sectorului 2. Însă, propunerea primarului nu a fost votată de consilierii PSD, PNL și PMP. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.