Blândețea aberantă a instanțelor din România. Un criminal din Vaslui a executat doar trei ani pentru un omor, recidivând în Germania unde a plimbat cu mașina trupul partenerei ucise până a fost oprit de Poliție


Blândețea aberantă a instanțelor din România. Un criminal din Vaslui a executat doar trei ani pentru un omor, recidivând în Germania unde a plimbat cu mașina trupul partenerei ucise până a fost oprit de Poliție

Aurel Adrian Prodan, 46 de ani, originar din Huși, a fost arestat de poliţiştii germani, după ce şi-a ucis iubita şi apoi i-a plimbat cadavrul cu maşina, pe o autostradă, între oraşele Reichenau și Stuttgart, unde a fost oprit de Poliție, scrie siteul emaramures.ro.

Cu doar șase ani înaintea acestui omor abominabil, în 2015, Prodan își înjunghiase mortal un coleg de serviciu, un tânăr de 31 de ani, Cristian Marica, în fața secției de încălțăminte, din zona industrială a orașului Huși. Dând impresia că se căiește amarnic și invocând și soarta celor trei copii pe care îi are de crescut, Prodan a reușit să înmoaie instanța Tribunalului Vaslui care l-a condamnat la doar șase ani de închisoare pentru omor. Criminalul a executat însă doar trei, reușind să se iasă, pentru bună purtare, înainte de ispășirea pedepsei și așa infimă raportat la fapta comisă. 

După eliberare, Pordan a plecat în Germania pentru a fi împreună cu iubita sa în vârstă de 46 de ani, care a încercat de mai multe ori să se despartă de el pentru că era violent. La ultima încercare de separare, agresorul i-a înfipt un cuțit în zona gâtului chiar în curtea imobilului în care locuia femeia, urcându-și apoi victima cu sângele șiroind pe bancheta din spate a unui autoturism pe care l-a condus zeci de kilometri fără a deține permis auto.  

Poliţiştii germani care l-au oprit pe autostradă, în 14 iulie, au încremenit când au remarcat că șoferul este plin de sânge - se tăiase și el în zona gâtului - iar pe bancheta din spate se află aruncat trupul unei femei, de asemenea, într-o baltă de sânge. Criminalul a fost transportat la spital, medicii reușind să-i salveze viața. Victima încetase din viața înainte ca asasinul să fie oprit de Poliție.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.