News Alert! Victorie uriașă pentru Clotilde Armand în războiul gunoaielor! Prefectul Bucureștiului și-a dat acordul pentru decretarea stării de alertă în Sectorul 1


News Alert! Victorie uriașă pentru Clotilde Armand în războiul gunoaielor! Prefectul Bucureștiului și-a dat acordul pentru decretarea stării de alertă în Sectorul 1

UPDATE: PNL și PSD au BOICOTAT ședința convocată de Clotilde Armand în vederea rezilierii contractului cu Romprest. Conflictul dintre primarul S1 și peneliști se accentuează: "Presupușii mei parteneri de coaliție din primărie au un singur nume: USL / Suntem prezenți în Primărie, dar NU ne prezentăm la această mascaradă"

Prefectul Capitalei Alin Stoica a anunțat, vineri, că şi-a dat acordul pentru declararea stării de alertă în Sectorul 1, ca urmare a situaţiei sanitare create de neridicarea gunoiului în contextul conflictului dintre Primăria de sector şi operatorul de salubritate, scrie news.ro.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 1 a cerut, miercuri seară,  Prefecturii Municipiului Bucureşti să declare starea de alertă pe o perioadă de 30 de zile, din cauza situaţiei sanitare cauzată de necolectarea gunoiului de către Compania Romprest Service SA.

De asemenea, Consiliul Local al Sectorului 1 a fost convocat, pentru vineri, la ora 12.00, în vederea discutării rezilierii contractului cu Romprest. Primăria estimează că s-au acumulat aproximativ 2.691 tone de deşeuri generate de populaţie, instituţii publice şi agenţi economici.

La începutul lunii iunie a mai fost formulată o solicitare de instituire a stării de alertă în Sectorul 1, însă Prefectura nu a dat curs.

Alin Stoica a precizat pentru Digi24 că în starea de alertă „se pot lua măsuri punctuale, care să rezolve amenințarea, aceasta fiind acumularea de deșeuri”.

„Dacă autoritatea locală nu are capacitatea și prestatorul de servicii nu-și îndeplinește atribuțiile, poate fi adusă altă entitate, poate altă firma de salubritate, care să rezolve problema, adică să ia deșeurile și să le transporte în locurile adecvate. Dar asta nu rezolva problema între autoritate și firma de salubrizare, problema contractuală. Aceasta nu se poate rezolva decât în instanță sau pe cale amiabilă”, a precizat el.

CITEȘTE ȘI: Complicata misiune de recuperare a URIAȘULUI PREJUDICIU produs de ROMPREST la Sectorul 1. Primăria nu poate obține nici măcar un leu fără o decizie definitivă a instanței / Societatea își poate declara însă falimentul până la soluționarea cauzei

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.