UPDATE. USR PLUS: „Clotilde Armand a convocat o ședință a Consiliului Local, cerând împuternicirea pentru a rezilia contractul cu Romprest” / Prefectul spune însă că starea de alertă nu presupune rezilierea contractului cu compania de salubritate


UPDATE. USR PLUS: „Clotilde Armand a convocat o ședință a Consiliului Local, cerând împuternicirea pentru a rezilia contractul cu Romprest” / Prefectul spune însă că starea de alertă nu presupune rezilierea contractului cu compania de salubritate

UPDATE: PNL și PSD au BOICOTAT ședința convocată de Clotilde Armand în vederea rezilierii contractului cu Romprest. Conflictul dintre primarul S1 și peneliști se accentuează: "Presupușii mei parteneri de coaliție din primărie au un singur nume: USL / Suntem prezenți în Primărie, dar NU ne prezentăm la această mascaradă"

Pe timpul stării de alertă din Sectorul 1 declarate vineri de prefectul Capitalei, Alin Stoica, consilierii locali pot rezilia contractul cu Romprest și pot contracta de urgență, fără licitație, serviciile de salubritate astfel încât să elimine cauzele situației care a impus alerta, adică colectarea deșeurilor de pe străzi. În solicitarea instituirii stării de alertă, administrația locală a invocat faptul că în Sectorul 1 s-au acumulat aproximativ 2.691 de tone de deșeuri de la populație, instituții publice și agenți economici, iar depozitarea necontrolată a unei astfel de cantități de deșeuri, în creștere continuă, reprezintă o criză cu riscuri multiple.

Într-o postare pe pagina oficială de Facebook, USR PLUS anunță că primărița Clotilde Armand „a convocat o ședință a Consiliului Local, cerând împuternicirea pentru a rezilia contractul cu firma de salubrizare Romprest, blindată pe 25 de ani după contractul păgubos încheiat în 2008”.

Într-o declarație de presă, prefectul Alin Stoica a precizat însă că starea de alertă nu presupune rezilierea contractului cu Romprest.

„În nicun caz nu va fi reziliat contractul cu Romprest, din contră. Cred că Romprest e parte din soluţie, trebuie să presteze serviciile care merg bine, ridicarea gunoiului din gospodării. Pentru ridicarea gunoiului de pe străzi trebuie aduse capacităţi suplimentare. (...) Concret, să existe capacităţi suplimentare, fie proprii, fie o altă firmă care să poate alături de Romprest să rezolve situaţia”, a precizat prefectul.

USR PLUS: „Primii pași pentru încheierea crizei gunoaielor din Sectorul 1!: 

- Alin Stoica, prefectul USR PLUS al Capitalei, a declarat starea de alertă sanitară în Sectorul 1, timp de 30 de zile, la cererea Comitetului Local pentru Situații de Urgență.

- La ora 12.00, Clotilde Armand, primărița USR PLUS a Sectorului 1, a convocat o ședință a Consiliului Local, cerând împuternicirea pentru a rezilia contractul cu firma de salubrizare Romprest, blindată pe 25 de ani după contractul păgubos încheiat în 2008.

- Ministerul Finanțelor Publice a stabilit că firma Romprest a cauzat Primăriei Sectorului 1 și cetățenilor un prejudiciu de 243,8 milioane de lei în ultimii 5 ani, după ce și-a umflat singură tarifele și a facturat servicii inexistente”. 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.