VIDEO. Găina care a fătat pui vii cotcodăcește nestingherită la TVR. Incredibilele fake-news-uri, dezinformări și manipulări ale turnătorului Cristoiu în emisiunea lui ”Sărmăluță”


VIDEO. Găina care a fătat pui vii cotcodăcește nestingherită la TVR. Incredibilele fake-news-uri, dezinformări și manipulări ale turnătorului Cristoiu în emisiunea lui ”Sărmăluță”

Aprecierile despre cele întâmplate, luni, la DNA în timpul vizitei lui Liviu Dragnea ale așa zisului „maestru” al presei românești Ion Cristoiu în emisiunea „România 9” de la TVR, moderată de Ionuț Cristache, alias „Sărmăluță”, sunt stupefiante și oferă nenumărate motive pentru eventuale procese de calomnie care ar fi câștigate în timp record de cei vizați: revoluționarul Marian Ceaușescu și jurnalistul Mălin Bot. Cei doi au fost numiți „infractori” de către veteranul fake-news-ului din presa autohtonă, cel care conducea publicația Evenimentul Zilei pe când aceasta publica, în anii 90, știrea „bombă” despre o găină care năștea.  

„Deci aici avem mai multe aspecte. Primul aspect este faptul că noi avem niște huligani în libertate, acest domn Mălin Bot, n-am înțeles, care vă jignește că dvs că considerați jurnaliști, eu nu mă consider, și unul „Marin” Ceaușescu care n-am înțeles cu ce se ocupă. (…) Stați să ne lămurim. Domnul Liviu Dragnea este un cetățean, nu este nici membru PSD, nu e nici demnitar. Unde erau jandarmii?! De ce să vină doi infractori să strige la mine?!”, spune Cristoiu, moment în care este întrerupt și corectat de moderatorul Sărmăluță. „De ce spuneți așa? N-au fost condamnați...sau au fost săltați de câteva ori”, apreciază Cristache. 

Cristoiu e însă de neoprit: „Sunt infractori. Pentru că e infracțiune...stați să ne lămurim. Dvs când ieșiți din...(neinteligibil) vin doi și vă scuipă. De ce? Liviu Dragnea nu e nimic. E un cetățean eliberat condiționat. În ce calitate permit autoritățile, forțele de ordine să vină doi să strige, să zbiere?! (…) Cred că ceea ce au făcut susținătorii lui Dragnea este foarte bine (…) Vin doi derbedei...dvs vă convine să vă alerge doi huligani?!”. Și Cristoiu a ținut-o așa minute în șir: „vin doi huligani....Au venit doi tipi să-l înjure. De ce? Mălin Bot în ce calitate transmitea?! De unde e jurnalist?!”.

În realitate însă, cei care au agresat au fost susținătorii lui Dragnea, lăudați de Ion Cristoiu.

O dezinformare comite și realizatorul emisiunii care avansează ideea că dezvăluirea cu privire la prezența lui Liviu Dragnea la DNA ar fi făcut făcută de instituție. Or, în realitate, cei care au vorbit public despre asta au fost avocata infractorului Flavia Teodosiu și locotenentul Codrin Ștefănescu. (mai multe detalii AICI)

”DNA-ul, dacă vrea să audieze pe cineva, o poate face discret, fără presă acolo, fără să genereze astfel de situații. Doar că nu se vrea, pentru că în continuare e nevoie de spectacol mediatic la televizor, e nevoie să ții niște minți agitate în continuare”, spune Cristache.  

În 2019, Ion Cristoiu a pierdut definitiv procesul intentat lui Mădălin Hodor, istoric în cadrul CNSAS, după ce acesta din urmă a acordat revistei Newsweek România un interviu în care vorbea despre faptul că jurnalistul este menționat, în documente din arhiva fostei Securități, ca sursa „Coroiu”. Ulterior, Newsweek România a publicat o serie de documente depuse de CNSAS la dosarul în care cei doi se judecau, acte solicitate de instanță. În aceste documente din arhiva fostei Securități, Ion Cristoiu este menționat ca sursa „Coroiu”. 

CITEȘTE ȘI: Plângere penală pentru agresiune și tentativă de tâlhărie după vizita lui Liviu Dragnea la DNA. Bătăușul cu capul spart, din tabăra pro-infractor, a încercat să smulgă camera video a unui jurnalist pe care l-a și lovit de mai multe ori

Vedeți video de la început: 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.