Premieră mondială: deși nu are cei mai nedisciplinați șoferi și cele mai periculoase șosele, Ungaria lansează o aplicație pentru recompensarea celor care respectă legea în trafic


  • ACP
  • Jul 29, 2021 21:47
  • 1524
Premieră mondială: deși nu are cei mai nedisciplinați șoferi și cele mai periculoase șosele, Ungaria lansează o aplicație pentru recompensarea celor care respectă legea în trafic

Deși Ungaria nu este nici pe departe una dintre țările europene cu șosele periculoase cum sunt cele din România și Bulgaria, poliția maghiară a anunțat marți pe situl police.hu lansarea unei aplicații pentru smartphone a Comitetului Național Pentru Prevenirea Accidentelor, denumită OBBPoint, ce recompensează șoferii care respectă limitele legale de viteză. 

Aplicația OBBPoint va fi disponibilă de la începutul lunii august atât pentru Android cât și pentru IOS, iar utilizatorii vor trebui să se înregistreze pentru a o descărca. OBBPoint va oferi puncte de loialitate ce pot fi folosite atât pentru a obține recompense ca reduceri de preturi în magazine ori mici suveniruri, cât și pentru plata unor servicii. Odată activată, aplicația va monitoriza viteza autovehiculului și va acumula credite pentru călătorii, dacă vor fi respectate limitele de viteză. Depășirea limitei de viteză pentru perioade scurte, cum ar fi depășirea unui alt vehicul, nu este considerată o încălcare a Codului Rutier de către aplicație, iar cei de la poliția maghiară au spus că nu vor fi colectate date nici când sunt colectate puncte, nici când sunt utilizate creditele pentru achiziții, iar utilizatorii pot opri aplicația oricând doresc.  

Aplicația, care este o premieră mondială, vine într-o perioadă când numărul accidentelor din Ungaria este oricum în scădere, aflându-se acum destul de aproape de media europeană. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.