Raportorul ONU privind cazurile de TORTURĂ se autosesizează după momentul "10 august" al Germaniei


Raportorul ONU privind cazurile de TORTURĂ se autosesizează după momentul "10 august" al Germaniei

Raportorul special al ONU privind tortura și alte tratamente crude, inumane sau degradante, ne referim la Nils Melzer, s-a autosesizat în urma abuzurilor comise de forțele de ordine din Germania împotriva protestatarilor din Berlin care erau nemulțumiți de unele restricții sanitare. O filmare care arată intervenția brutală a unui ofițer de poliție asupra unei femei, aceasta fiind aruncată violent la pământ, l-a determinat pe Melzer să se autosesizeze, oficialul ONU solicitându-le martorilor, printr-o postare pe Twitter, să-i furnizeze pe o adresă de mail informații suplimentare. 

"This has just been brought to my attention.  

Can anyone provide my office with the specifics / witness statements of this incident and whether an official investigation has been launched?

Send to: [email protected]

(please not via Twitter-reply/DM)

Thank you!", a scris Melzer pe Twitter. 

Vedeți video: 



Peste 600 de protestatari au fost arestați în urma protestelor din Berlin. Ceea ce trebuie menționat este că un bărbat de 49 de ani a decedat după ce a ajuns în arest. Poliția a raportat că bărbatul s-a plâns că simte furnicături în braț și piept în timp ce ofițerii îi verificau actul de identitate. O investigație a fost demarată în legătură cu decesul bărbatului în vârstă de 49 de ani.

Redăm video, dar și o serie de capturi de ecran care relevă mai multe agresiuni comise de forțele de ordine din Berlin împotriva protestatarilor, similare cu cele ce s-au petrecut pe 10 august 2018 în Piața Victoriei din București:

Vedeți video: 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.