Postul TV catalogat "fake news" de Donald Trump trece prin cea mai neagră perioadă de la plecarea fostului președinte republican de la Casa Albă


  • ACP
  • Aug 5, 2021 21:31
  • 4478
Postul TV catalogat "fake news" de Donald Trump trece prin cea mai neagră perioadă de la plecarea fostului președinte republican de la Casa Albă

Cel mai cunoscut post de știri din Statele Unite, CNN, se află într-o situație foarte complicată în momentul de față, ajungând în ultima vreme să nu mai aibă la niciuna dintre emisiunile sale măcar un milion de telespectatori, ceea ce e catastrofal la scara unei țări cu peste 331 milioane de locuitori.

Nici măcar  cunoscutul prezentator Chris Cuomo, fratele guvernatorului de New York, Andrew Cuomo, care a fost acuzat de hărțuire sexuală de procuratură, nu a reușit să atragă un număr rezonabil de spectatori pentru gigantul de știri, nici măcar în ziua în care a fost prezentat raportul oficial asupra faptelor ilegale ale fratelui său.

Ratingurile Nielsen pentru perioada 28 iulie - 3 august arată cât de mare este căderea rețelei CNN, care nu mai are nicio emisiune urmărită de un număr rezonabil de spectatori, raportat la piața de media din Statele Unite, pe prime time adunând în medie abia aproximativ 850.000 telespectatori, adică ceva mai puțin decât au emisiunile cele mai urmărite din Romania în  zilele lor bune.

În aceste condiții pare din ce în ce mai clar că CNN a pierdut aproximativ trei sferturi din audiență de când a plecat Donald Trump de la Casa Albă, care a fost ani buni principalul subiect al știrilor și discuțiilor de pe postul de televiziune al stângii americane.

Cei de la CNN au fost în ultimul an ocupați mai mult să raporteze cele mai înspăimântătoare informații despre noul coronavirus, informații care nu au fost mereu deplin corecte, ceea ce s-a adăugat la motivele care au dus îndepărtarea unei părți bune din publicul tradițional al postului.

E interesant de văzut acum dacă cei de la Antena 3, postul afiliat CNN de la noi, se mai simt mândri de legătura cu postul american aflat în cădere liberă în ultimul an. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.