NEWS ALERT! Afaceristul fugar Dragoș Săvulescu a fost reținut în Grecia, unde se afla în vacanță cu iubita albaneză


NEWS ALERT! Afaceristul fugar Dragoș Săvulescu a fost reținut în Grecia, unde se afla în vacanță cu iubita albaneză

Omul de afaceri Dragoș Săvulescu, fost acționar la Dinamo, a fost reținut, duminică noaptea, de polițiști greci în insula Mykonos, paradisul milionarilor, după ce părăsirea Italiei de către fugarul condamnat definitiv la cinci ani de pușcărie a fost dezvăluită, involuntar, de iubită pe contul de Instagram. Cel mai probabil, condamnatul Săvulescu va fi prezentat instanței din Mykonos pentru confirmarea mandatului european de arestare.

Vacanța care a atras prezentul necaz în cazul condamnatului român a fost dezvăluită de iubita acestuia, fotomodelul de naționalitate albaneză Angela Martini care, alături de o amică din grupul lor, a postat mai multe fotografii din Mykonos, în care apare și afaceristul fugar, deși se știa că Săvulescu ar putea fi arestat dacă părăsește Italia. 

În anul 2019, în februarie, Dragoș Săvulescu a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare, alături de fostul primar al Constanței Radu Mazăre și de Cristi Borcea, în dosarul retrocedărilor de plaje.

Săvulescu a fugit însă din România înainte ca instanța să îl condamne definitiv și s-a stabilit în Italia. 

Curtea de Apel din Napoli a respins cererea de extrădare în România. Judecătorii italieni i-au transformat cei cinci ani și jumătate de închisoare cu executare în doi ani și cinci luni cu suspendare, dar pe teritoriul Italiei. 

În motivarea deciziei Curții de Apel din Napoli, judecătorii italieni spun că Dragoș Săvulescu are afaceri în Italia, vorbește limba italiană și nu se impune ispășirea pedepsei în România.

„Persoana urmărită vorbeşte curent limba italiană, locuieşte în San Fermo della Battaglia (provincia Como) în strada Mazzini nr. 7, unde are închiriat un imobil, este titularul unui contract de închiriere a unui alt imobil în Milano, în strada Manzoni nr. 14, este proprietarul unei locuinţe în Milano, în strada Pirelli, se află în Italia cel puţin din luna mai a anului 2018, locuieşte în Italia împreună cu soţia Martini Anjela (conform documentaţiei administrate la dosar)”, se arată în motivarea judecătorilor italieni. 

Curtea de Apel București a confirmat însă anul trecut condamnarea la cinci ani de pușcărie cu executare a lui Dragoș Săvulescu, decizie validată și de Înalta Curte.

Dacă vine în România sau părăsește Italia, Săvulescu trebuie arestat de Interpol în baza mandatului european de arestare emis de Justiția din România”, explicau pentru G4media.ro surse judiciare în decembrie 2020.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.