Cîțu se ascunde după deget. Adriana Săftoiu dă de pământ cu premierul: "O greșeală de începător sau ignorant"


Cîțu se ascunde după deget. Adriana Săftoiu dă de pământ cu premierul: "O greșeală de începător sau ignorant"

Fosta deputată PNL Adriana Săftoiu a declarat că în cazul condamnării premierului Florin Cîțu la 2 zile de închisoare în SUA, întrucât a condus sub influența băuturilor alcoolice în urmă cu peste 20 de ani, este și mai pregnantă atitudinea acestuia din prezent, declarația conform căreia nu a comis o infracțiune, ci o contravenție, dar și reticența de a prezenta public toate detaliile, lăsând presa să completeze puzzle-ul, determinând o inflamare constantă a opiniei publice. 

"Dl Cîțu a recunoscut, dar într-un mod care a provocat curiozitatea și a pierdut controlul asupra subiectului. O greșeală de începător sau ignorant (care poate să rimeze cu arogant). Dacă nu te-ai spovedit de bunăvoie - iar o funcție publică, mai ales de nivelul ăsta, presupune o "recenzie" a propriului dosar - sau dacă nu știi, cineva trebuie să îți spună că ceea ce nu vrei să se afle se va afla. E mai bine să gestionezi tu cazul decât adversarul. Atunci când tot s-a aflat, "varsă" tot. Nu lăsa nicio firimitură din care să se hrănească adversarul. Cu fiecare oră care trece, devine din ce în ce mai dificil să preiei controlul. Fapta de acum 20 de ani devine aproape insignifiantă în comparație cu atitudinea față de subiectul care se infamează constant", a precizat Săftoiu pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.