Avocata de la mormântul Otiliei Cazimir are o ditamai cladirea ilegală în centrul Iașului pe care amicul de parastase Mihai Chirica refuză s-o demoleze. Jurnalist de investigații: „Această poză este un autodenunț” / „Instituțiile ar trebui să vadă în acest cadru un abuz în serviciu”


Avocata de la mormântul Otiliei Cazimir are o ditamai cladirea ilegală în centrul Iașului pe care amicul de parastase Mihai Chirica refuză s-o demoleze. Jurnalist de investigații: „Această poză este un autodenunț” / „Instituțiile ar trebui să vadă în acest cadru un abuz în serviciu”

Jurnalistul de investigații Gabriel Gachi, coordonatorul publicației locale ReporterIS, care dezvăluie toate abuzurile și ilegalitățile comise de administrația de la Iași și nu numai, scrie că avocata Gianina Vera Porosnicu, una din doamnele îndoliate și îndurerare de la mormântul Otiliei Cazimir, care o jeleau, pe 8 iunie, pe poetă de parcă ar fi murit recent, deși de la trecerea sa la cele veșnice s-au scurs peste cinci decenii, este favorizată de controversatul său amic, primarul Iașului, Mihai Chirica. Acesta din urmă, prezent și el cu mină tragică la mormântul poetei, ar refuza, de ani de zile, să demoleze o clădire deținută de avocată în zona Copou, deși există sentință definitivă în acest sens. Jurnalistul apreciază că refuzul lui Chirica de a aplica legea este abuz în serviciu, iar imaginile în care apare alături de avocată sunt un soi de autodenunț al cârdășiei celor doi.  

Gabriel Gachi pe pagina sa de Facebook:  

Această poză este un autodenunț. Doamna are o clădire ilegală în Copou (o hală de producție) pentru care există de 6 ani o sentința definitivă de demolare, iar Mihai Chirica refuză să o pună în executare. 
 
Pai ce stat de drept este aici? Demolarile pe domeniu public se fac imediat, sunt o formalitate. Eu vorbesc de masurile diferite cu care Chirica imparte dreptatea. El care se bate cu caramida în piept și acuză ilegalităti închipuite. 
 
El nu avea ce cauta în cadru cu Gianina Porosnicu pentru că este în conflict de interese. Mihai Chirica își întreține relațiile pe socoteala ieșenilor. Noi i-am dat mandat care îi permite să se tragă în poze la evenimente publice. Gianina Porosnicu nu s-a tras în poză cu Mihai Chirica, ci cu primarul. Dacă Mihai Chirica ar fi persoana fizica, geolog la SC Prospectarea SRL, Gianina Porosnicu nu i-ar acorda nicio secunda de atenție. 
 
Aici e responsabilitatea alesului într-un stat de drept. Chirica nu reprezintă nimic ca persoana, el este privilegiat ca primar. Tot ce reprezintă se datorează funcției. A făcut demolari în Iasi în cazul unor oameni simpli și, în acelasi timp, acceptî mângâieri mondene în compania unei doamne caruia el, de la sine putere, îi acordă amnistiere nelimitata. 
 
Asta reprezinta un stat esuat la vedere. Statului în ansamblu ar trebui să-i fie rușine când se uită la această poză. Instituțiile ar trebui să vadă în acest cadru un abuz în serviciu. Nu Chirica e vinovat, ci Sistemul abulic și corupt”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.