VIDEO. Donald Trump a fost huiduit și ironizat după ce le-a recomandat susținătorilor săi să se vaccineze împotriva COVID-19


VIDEO. Donald Trump a fost huiduit și ironizat după ce le-a recomandat susținătorilor săi să se vaccineze împotriva COVID-19

Fostul președinte american Donald Trump a avut parte de o reacție mai puțin obișnuită din partea susținătorilor săi, de regulă încântați până la extaz de ceea ce le spune: a fost huiduit și ironizat, week-end-ul trecut, în Alabama, după ce a recomandat publicului prezent la o întâlnire electorală să se vaccineze împotriva COVID-19.  

Incidentul s-a petrecut în orașul Cullman, care se confruntă cu o situație dramatică a infectărilor și cazurilor grave, Alabama fiind printre statele americane de la coada clasamentului vaccinărilor împotriva noului coronavirus, scrie The Guardian.  

„Cred total în libertățile voastre, trebuie să faceți ce trebuie să faceți însă eu recomand vaccinarea. Eu am făcut-o. Este un lucru bun”, a spus fostul președinte republican, atrăgând huiduieli din partea unora dintre susținătorii săi. 

„Este ok, este în regulă”, a continuat Trump, trecând peste dezaprobarea lor. „Însă eu am primit vaccinul. Veți fi primii care vor afla dacă nu funcționează. Dar funcționează. Voi aveți libertățile voastre, trebuie să le păstrați”, a mai spus fostul președinte american. 

Trump și soția sa s-au vaccinat în luna ianuarie, cu puțin timp înainte să plece de la Casa Albă, încurajându-și susținătorii să facă la fel„Este un vaccin grozav. Este un vaccin sigur”, spunea Trump la vremea respectivă 

Potrivit The Guardian, o asociație a spitalelor a precizat că, în Alamaba, 85% din infectările cu COVID-19 care au necesitat spitalizare s-au înregistrat în rândul persoanelor nevaccinate. 

Noua situație îngrijorătoare cu care se confruntă SUA, unde infectările cu varianta Delta - mult mai infecțioasă a SARS-CoV-2 - au explodat, a determinat o schimbare de atitudine și de comunicare publică din partea republicanilor, al căror scepticism în ceea ce privește eficiența vaccinării era până de curând atât de mare, după cum indicau unele sondaje, încât aproape jumătate din electoratul republican preciza că nu se va imuniza anti-coronavirus, relatează și Newsweek preluat de RFI.  

Totuși, deși conducerea partidului s-a alăturat eforturilor administrației Biden de a vaccina cât mai mulți americani cât mai rapid, unii dintre aleșii republicani continuă să răspândească informații conspiraționiste despre siguranța și eficacitatea vaccinurilor anti-Covid. 

Până acum, contul de Twitter al reprezentantei statului Georgia, Marjorie Taylor Greene, a fost suspendat de platforma social media, mai devreme în cursul lunii august, după ce a distribuit informații false despre vaccinare. 

De asemenea, Barry More – un reprezentant al statului Alabama, a susținut la rândul său că „vaccinul nu a fost testat” după ce a fost depistat cu Covid-19 cu doar o zi mai înainte. 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.