Strategia lui Ludovic Orban de a acapara electoratul PSD și al AUR: "Nu pot să mă bat pe o nișă care cuprinde numai publicul modern sau progresist"


Strategia lui Ludovic Orban de a acapara electoratul PSD și al AUR: "Nu pot să mă bat pe o nișă care cuprinde numai publicul modern sau progresist"

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri, 25 august, la Galați, că formațiunea politică pe care o conduce trebuie să se bată cu PSD și AUR pe segmentul de electorat conservator, care ar reprezenta aproximativ 65-70% din populație. Ludovic Orban a adăugat că nu se poate bate electoral doar pe o nișă de 15-17%, segment ce ar fi format din publicul progresist. 

"La ora actuală există în România aproximativ 65-70% din populație care adoră sau simpatizează, vibrează la elemente de doctrină națională, patriotică, creștină, cu baze conservatoare, adică fundamentele tradiționale ale societății românești, satul românesc, școala, biserica, familia, acestea fiind lucruri fundamentale în dezvoltarea societății românești, sunt valori pe care noi trebuie să le apărăm ca și partid politic. Eu nu pot să mă bat pe o nișă de 15-17% care cuprinde numai publicul ăsta, să-i zicem modern sau progresist, în condițiile în care avem un bazin atât de larg de expunere pe care noi, PNL, trebuie să îl reprezentăm, nu să lăsăm PSD-ul mincinos care a ținut România pe loc și care nu a făcut altceva decât să mențină subdezvoltarea României și statul pe loc în competiție cu celelalte ţări occidentale sau nu o să-l lăsam la alți demagogi care s-au trezit peste noapte și se bat cu cărămida în piept că sunt mari naționaliști (referire la AUR - n.red). PNL în domeniul ăsta chiar are cu ce se prezenta în fața oamenilor și este foarte competitiv. Noi trebuie să analizăm pe lângă electoratul nostru tradițional, trebuie să vedem bazinul de extindere. Iar aici v-o spun limpede. PNL e un partid care trebuie să se adreseze întregii națiuni române, care să aibă soluții de îmbunătățire a vieții pentru orice român care își dorește să trăiască mai bine, în mod cinstit evident, prin munca lui, printr-o pregătire mai bună, prin afacerea lui, prin profesia lui, prin meseria pe care o cunoaște. PNL trebuie să aibă o adresabilitate largă. Toate marile partide din Occident sunt partide care se adresează nu unor segmente, nu sunt de nișă, ci sunt partide care se adresează întregii națiuni și, evident, cu mesaje specifice pentru fiecare grup social", a zis Ludovic Orban. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.