Ludovic Orban plusează cu abordarea naționalistă: "Europa pune presiune prin decizii care vin împotriva firii noastre"


Ludovic Orban plusează cu abordarea naționalistă: "Europa pune presiune prin decizii care vin împotriva firii noastre"

Președintele PNL, Ludovic Orban, continuă seria de declarații prin care se poziționează înaintea Congresului ca fiind conservator, chiar naționalist, din punct de vedere ideologic. Concret, într-un discurs susținut duminică, 29 august, în cadrul unei întruniri a PNL Ilfov, Orban a criticat într-o notă generalistă unele decizii luate de UE, spunând că sunt contrare firii poporului român. 

"Cântăriți cu mare atenție pentru că alegerea care se va face pe 25 septembrie e și o alegere de valori, principii, convingeri, doctrină. Gândiți-vă că într-adevăr Europa pune presiune asupra națiunilor prin decizii care se iau la nivel european exact în niște direcții care vin împotriva firii noastre și împotriva a ceea ce suntem noi, a ceea ce reprezentăm noi. Noi suntem pro-europeni categoric, dar suntem pentru o Europă a națiunilor, o Europă ca un concept al diferențelor, al specificităților. Bogăția provine tocmai din diversitate, diversitate asigurată de menținerea tradițiilor, obiceiurilor, specificităţilor fiecărei națiuni. Apărarea interesului național, apărarea intereselor fundamentale, care au fost vocația PNL, nu sunt vorbe goale", a zis Orban. 

În acest context, amintim că Orban declara în urmă cu câteva zile că formațiunea politică pe care o conduce trebuie să se bată cu PSD și AUR pe segmentul de electorat conservator, care ar reprezenta aproximativ 65-70% din populație. Ludovic Orban a adăugat că nu se poate bate electoral doar pe o nișă de 15-17%, segment ce ar fi format din publicul progresist. 

"La ora actuală există în România aproximativ 65-70% din populație care adoră sau simpatizează, vibrează la elemente de doctrină națională, patriotică, creștină, cu baze conservatoare, adică fundamentele tradiționale ale societății românești, satul românesc, școala, biserica, familia, acestea fiind lucruri fundamentale în dezvoltarea societății românești, sunt valori pe care noi trebuie să le apărăm ca și partid politic. Eu nu pot să mă bat pe o nișă de 15-17% care cuprinde numai publicul ăsta, să-i zicem modern sau progresist, în condițiile în care avem un bazin atât de larg de expunere pe care noi, PNL, trebuie să îl reprezentăm, nu să lăsăm PSD-ul mincinos care a ținut România pe loc și care nu a făcut altceva decât să mențină subdezvoltarea României și statul pe loc în competiție cu celelalte ţări occidentale sau nu o să-l lăsam la alți demagogi care s-au trezit peste noapte și se bat cu cărămida în piept că sunt mari naționaliști (referire la AUR - n.red). PNL în domeniul ăsta chiar are cu ce se prezenta în fața oamenilor și este foarte competitiv. Noi trebuie să analizăm pe lângă electoratul nostru tradițional, trebuie să vedem bazinul de extindere. Iar aici v-o spun limpede. PNL e un partid care trebuie să se adreseze întregii națiuni române, care să aibă soluții de îmbunătățire a vieții pentru orice român care își dorește să trăiască mai bine, în mod cinstit evident, prin munca lui, printr-o pregătire mai bună, prin afacerea lui, prin profesia lui, prin meseria pe care o cunoaște. PNL trebuie să aibă o adresabilitate largă. Toate marile partide din Occident sunt partide care se adresează nu unor segmente, nu sunt de nișă, ci sunt partide care se adresează întregii națiuni și, evident, cu mesaje specifice pentru fiecare grup social", a zis Ludovic Orban. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.