VIDEO: Electoratul AUR și PSD proliferează în Rusia! Arheologii din Rostov, atacați de localnicii care i-au confundat cu inginerii de sisteme 5G


VIDEO: Electoratul AUR și PSD proliferează în Rusia! Arheologii din Rostov, atacați de localnicii care i-au confundat cu inginerii de sisteme 5G

Un popor îndobitocit și menținut la limitele pauperității este, după cum o spun clasicii, și un popor extrem de ușor de condus, de manipulat. Mediocritatea și ignoranța, ambele întreținute, măresc, însă, riscurile unor evenimente imprevizibile, cum a fost și cel petrecut recent în Rusia.

Locuitorii din Azov, regiunea Rostov, au încercat să acopere cu pământ arheologii care lucrau la dezvelirea unei necropole în zona așezării Azak-Tany, activiștii extrem de vocali temându-se că oamenii de știință ar fi de fapt o echipe de ingineri care lucrau la instalațiile de bază ale unor turnuri de tehnologie 5G.

Oamenii de știință, care reprezentau organizația Don Heritage și puneau în operă un proiect istorico – arheologic avizat de către Ministerul Culturii din Federației Ruse, s-au adresat Poliției, instituție al cărei comunicat confirmă și înregistrările video care au surprins incidentul.

„În dimineața zilei de 24 august, un grup de bărbați cu lopeți s-au apropiat de locul lucrărilor arheologice și a început să umple cu pământ groapa în timp ce specialiștii – arheologise aflau în ea. Au fost depuse cereri la poliție pentru aducerea persoanelor vinovate în fața justiției ”, spune și comunicatul guvernului regional, lucrările fiind suspendate din motive de securitate pentru arheologi.



Incidentele din Rusia respectă întocmai rețeta pe care am avut ocazia să o vedem urmată și în România, acolo unde mitingurile și protestele conspiraționiste sunt conduse, dacă nu organizate, de tot felul de politicieni de conjunctură, cățărați pe votul electoratului cu educație redusă și minte pe măsură.

Ziarul local „Notebook” susține că un membru al Partidului Comunist al Federației Ruse și un candidat la Duma de Stat, Stanislav Potakov, ar fi participat la tentativa de îngropare a arheologilor în propriile lor gropi, în Azov. Într-un videoclip distribuit pe rețelele de socializare, Potakov declară ritos că împiedică instalarea de turnuri 5G și ajută la astuparea gropilor ”de dragul copiilor săi”, solicitând arheologilor să se întoarcă la Rostov.

Și în Rusia, după apariția standardului de comunicare 5G în 2018, au apărut teorii ale conspirației conform cărora turnurile de comunicații de generația a cincea ar fi afectat negativ sănătatea. În 2020, teoriile conspirației au fost completate cu informații conform cărora coronavirusul se răspândea prin turnuri 5G, activiștii incendiind numeroase instalații tehnologice de acest gen în întreaga Rusie.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.