VIDEO: De ”Ziua Cunoașterii”, Putin s-a făcut de râs în fața copiilor ruși: ”Țarul” nu prea le are cu istoria propriei patrii!


VIDEO: De ”Ziua Cunoașterii”, Putin s-a făcut de râs în fața copiilor ruși: ”Țarul” nu prea le are cu istoria propriei patrii!

Deloc intimidat de anvergura lui Vladimir Putin, transformat în profesor de istorie, de ”Ziua Cunoașterii”, la un eveniment organizat de Centrul pentru copii ”Ocean” din Vladivostok, un elev din Vorkuta l-a corectat pe președintele Federației Ruse.

Nikanor Tolstykh i-a explicat lui Putin că face confuzie între Războiul de 7 ani (1757 – 1763 - prima conflagrație cu desfășurare mondială, la care a luat parte și Rusia) și Marele Război al Nordului (care a opus Suediei, între 1700 – 1709, o coaliție formată de Petru cel Mare între Rusia, Polonia și Danemarca). „Ce a făcut Petru I războiul de șapte ani? De ce s-a luptat cu suedezii?”, a întrebat Putin. „Acesta nu a fost numit Războiul de Șapte Ani, ci pur și simplu Războiul Nordului”, i-a replicat lui Putin elevul din Vorkuta, președintele zâmbind încurcat și dând din cap afirmativ ca răspuns la observația copilului, după cum se poate vedea și din imaginile filmate la eveniment.

Reacție de slugărnicie profundă: elevul, certat pentru gestul său de directoarea școlii

Stupefiant, însă, în loc să fie lăudat de proprii profesori, Nikanor Tolstykh (foto) a fost certat de către directoarea Școlii nr. școlii nr. 35 din Vorkuta. Yulia Ryabtseva, s-a arătat revoltată de comportamentul elevului ei, considerându-l de-a dreptul arogant.

„Vârsta mea nu mi-ar mai permite să acționez astfel în relațiile cu președintele. Când ești tânăr, însă... Ei bine, probabil a fost vorba de aroganță, o trăsătură a tinerilor prezentă atunci când lipsește exercițiul comunicării cu oamenii care ocupă o poziție în societate și au ambiții sănătoase”, a spus Ryabtseva.

”Băiatul nostru este, desigur, un copil vedetă - asta e sigur. El ia o poziție civică activă. Ar fi trebuit însă să dea dovadă de mai multă modestie pentru a nu-l corecta pe Vladimir Vladimirovici, dar începem să înțelegem aceste lucruri de-a lungul anilor", mai declarat directoarea Școlii nr. școlii nr. 35 din Vorkuta, reporterilor publicației Rise.

Un școlar de 10 ani i-a cerut lui Putin să se aboneze la canalul său de YouTube

La aceeași întâlnire a lui Vladimir Putin cu cursanții Centrului pentru copii din Rusia „Ocean”, unul dintre școlari i-a cerut șefului statului să se aboneze la canalul său de YouTube, președintele neînțelegând în primă instanță miza solicitării.

„Îmi fac spectacolul, primul episod este deja pe canalul meu de YouTube, numit „Krasnaya Fork”. Abonează-te, te rog. Voi fi foarte fericit”, i s-a adresat lui Putin puștiul Yegor, în vârstă de 10 ani, din Buriatia. Ca răspuns, președintele a recunoscut că nu a înțeles cererea. „Ce trebuie semnat? Yegor, ce ar trebui să semnez? Nu înțeleg, ce ar trebui să semnez? ", a întrebat Putin, Yegor explicându-i președintelui că YouTube este „o altfel de rețea socială”. "Bun, bine. La canalul tău? Mă voi gândi la asta”, a încheiat Putin.

La momentul comunicării dintre președintele Federației Ruse și Yegor, canalul său „Krasnaya Fork” avea 358 de abonați. Acum numărul de abonați s-a triplat - canalul având 1.170 de abonați.



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.