Scriitorul și teologul Cristian Bădiliță îl demolează pe Cîțu: ”E un mizerabil, un terchea-berchea, un ins de nimic”. Când Cîțu susține că e reper occidental, râd găinile din Coreea de Nord


Scriitorul și teologul Cristian Bădiliță îl demolează pe Cîțu: ”E un mizerabil, un terchea-berchea, un ins de nimic”. Când Cîțu susține că e reper occidental, râd găinile din Coreea de Nord

Scriitorul, teologul și traducătorul Cristian Bădiliță îl demolează fără drept de apel, pe pagina de Facebook a domniei sale, pe încă premierul liberal Florin Cîțu, pe care-l etichetează drept ”mizerabil”, ”ins de nimic”, ”terchea-berchea”, ”gâgă” și ”ins fără pic de rușine”, punctând că acest Cîțu, care e mai jenant chiar și decât Viorica Dăncilă sau Sorin Grindeanu, trebuie să dispară urgent din politica românească. 

Faptul că Florin Cîțu se pretează, la disperare, să-și pârască în diverse direcții partenerii de guvernare de la USR PLUS e de-a dreptul caraghios, în condițiile în care, se întreabă Cristian Bădiliță: ”Și apoi, a ajuns Cîțu reper occidental? Rîd și curcile din Coreea de Nord”.

Florin Cîțu e o mare rușine din toate punctele de vedere, explică scriitorul, care apreciază că strămoșii Brătieni se răsucesc în mormânt, PNL ajungând la nivelul PCR din anii ꞌ80. 

(Florin Cîțu și consilierul său Andrei Muraru, secretar de stat filosovietic)

Precizăm că de ”strategia” (adică de mizeria) delațiunilor mincinoase emise de cuplul Cîțu-Iohannis se ocupă chiar consilierul lui Cîțu, secretarul de stat Alexandru ”Sașa” Muraru (foto sus, filosovietic travestit în liberal născocit de pușcăriașul Relu Fenechiu), individ care postează pe Facebook poze cu tancuri rusești și veterani sovietici, cu sigla Guvernului și în numele României – mai multe detalii AICI

Podul.ro vă prezintă în integralitate acuzațiile lui Cristian Bădiliță: 

”Acest Cîțu nu e doar stupid și a-verbal (eu abia înțeleg 30% din cuvintele sale), ci și mizerabil. 

1) Ce fel de prim-ministru al unei țări e acela care-și pîrăște (ca un gîgă în curtea școlii) partenerii de gurvernare stăpânilor străini în loc să-și rezolve singur, bărbătește problemele? Un asemenea personaj e un ins de nimic, care ar trebui să dispară urgent din politica RSR. 

2) Mizerie și mai gravă este insinuarea faptului că USR ar pactiza politic cu gașca legionaroidă AUR. A face o înțelegere conjuncturală CU UN SINGUR SCOP – demitera lui Cîțu din fruntea guvernului – nu înseamnă alianță politică, sau compromitere ideologică. Numai un ins fără pic de rușine, sau disperat, poate deforma astfel lucrurile. 

Eu însumi am scris că din acest bîlci singura cîștigătoare va fi AUR. Dar niciodată nu i-am acuzat și nu-i voi acuza pe cei din USR că semnează, împreună cu AUR sau cu PSD, o moțiune pentru eliminarea lui terchea-berchea din fruntea guvernului. Acestea sînt regulile democratice, nu le agreez, dar nu există altă soluție. 

Și apoi, a ajuns Cîțu reper occidental? Rîd și curcile din Coreea de Nord. Îmi este mult mai jenă de Cîțu decît îmi era de Grindeanu sau Dăncilă. Tocmai pentru că e PNL-ist. Se răsucesc strămoșii liberali în mormînt. Acest partid a ajuns la nivelul PCR din anii 1980. Băsescu și-a îndeplinit cu brio misiunea”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.